Ghinion la jocurile de noroc. Spălare de bani și evaziune fiscală în București și Timiș, mai multe percheziții domiciliare în desfășurare

17 mart. 2023
479 Afișari
Ghinion la jocurile de noroc. Spălare de bani și evaziune fiscală în București și Timiș, mai multe percheziții domiciliare în desfășurare
Ghinion la jocurile de noroc. Spălare de bani și evaziune fiscală în București și Timiș, mai multe percheziții domiciliare în desfășurare. Sursa foto: Unsplash

În decursul zilei de 17 martie 2023 se pun în aplicare mai multe mandate de percheziție domiciliară în București și în județul Timiș. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

10 mandate de percheziție domiciliară se pun în aplicare în București și în Timiș

În București și în județul Timiș, se pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, efectuându-se cercetări sub săvârșirea mai multor infracțiuni, a transmis Poliția Română într-un comunicat de presă:

La data de 17 martie 2023, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și ai I.P.J. Arad – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București (4) și în județul Timiș (6).

Perchezițiile se desfășoară la domiciliile persoanelor și sediilor sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională. Acestea sunt organizate pentru a completa materialul probator în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Un număr de 15 martori, cetățeni sârbi și români, vor fi duși la audieri:

În cauză, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la activitățile infracționale desfășurate pe teritoriul României, de către un grup infracțional organizat al cărui membrii sunt cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale.

Societățile care desfășurau activități de jocuri de noroc și pariuri înregistrau documente contabile a unor cheltuieli justificate, sub forma unor câștiguri fictive la jocurile de noroc, care nu s-au derulat în realitate. Acest lucru urmărea minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit.

Acțiunea a fost sprijinită de Institutul Național de Criminalistică și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, se precizează în documentul citat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies