Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare

21 apr. 2023
16479 Afișari
Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare
Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare

Tocmai am terminat de vorbit cu Dana, care mi-a cerut niște recomandări de locuri, restaurante sau bistro-uri în care ar putea ieși la masă cu cea mai bună prietenă a ei, să sărbătorească niște ani. Pentru că da, de la o anumită vârstă nu prea mai ai chef de experimente culinare. Stai atât de prost cu timpul încât vrei să mergi la sigur sau cum ne place nouă românilor să spunem: „să nu-ți f*** nimeni seara”. Și parcă degeaba am colindat și mâncat pentru tine, dacă nu trec pe curat o listă cu unele dintre cele mai sigure crâșme cu mâncare prin care am poposit. Partea a II-a.

Așadar, uite o nouă listă cu 5 locuri din București în care ai putea să ieși la mâncat și băut cu prietena, prietenul sau familia, fără teama de eșec.

ARZU, a lu’ Mazilique | Strada Romulus 85

Rețeta e simplă: o clădire cu poveste adăpostește visul de o viață a unuia dintre cei mai vechi bloggeri/bucătari culinari: Mazilique. Un bistro făcut după chipul, asemănarea și inspirația lui Mazilique. Ai ce să mănânci, indiferent dacă ești vegetarian sau carnivor. Și-o să-ți placă. Și ție și invitaților tăi. Și dacă vrei să afli mai multe, fie suni și rezervi, fie citești pe diagonală articolul ăsta mai vechi. Are și poze. Click aici.

ARZU. Începuturi.

HUSHIMO | Mendeleev nr. 8

Când vine vorba de thai, Hushimo e regele din Amzei. Aici te duci cu prietenii când ai poftă de o supă Tom Yum care să-ți încălzească sufletul beteag sau un pad thai corect sau chicken butter masala.

E poziționat în Amzei, chiar lângă M60. Are și vreo două mese pe trotuar, dacă te simți excentric. Acum e cam friguț, deci vezi tu. Las aici contul lor de Instagram ca să dai un ochi pe el. Dacă nu știi ce să alegi din meniul HUSHIMO, am eu o recomandare: Minced beef in oyster sauce. Mergi pe mâna mea și nu vei regreta (pam-pam). Am scris și aici despre ei. Îi găsești cu rulota și la Kraft Market, dar pentru o experiență cât mai frumoasă îți recomand restaurantul de pe Mendeleev. Ne vedem la Hushimo!

Băcănia Veche – Delicatese & Grădină | Dacia 25

Băcănia Veche – Delicatese & Grădină e probabil cel mai recomandat loc pentru un prânz sau o cină delicioasă cu familia sau prietenii. E în centru, chiar în Piața Romană, beneficiază de o terasă tip grădină liniștită, retrasă, departe de zgomotul și hărmălaia traficului, amenajată cu bun gust, iar bucatele sunt savuroase și de cele mai multe ori pe bază de ingrediente de sezon. Prețuri medii spre mari, dar ce mai contează când știi că mergi la sigur? Meniul e curatoriat și atent supravegheat de unul dintre cei mai longevivi și apreciați bucătari: Marius Tudosiei. Sună pentru rezervare și vezi poate, POATE prinzi o masă. Poftă mare! Și nu uita să dai un ochi peste articolul ăsta, pentru inspirație. Și trafic. Să mănânce și gura mea.

Maimuca Restaurant | Edgar Quinet nr. 7

Dacă te simți un fel de Eminescu, adică tocmai ai luat salariul și vrei să-l topești pe o cină extravagantă, atipică și care să-ți ducă papilele gustative în al 9 – lea cer, atunci mergi la Maimuca. De pe Victoriei, faci stânga pe Edgat Quinet și, imediat după Capșa, dai de el. De Maimuca. E Berlin, e punk, e cool, e mic, e totul și nimic. Am scris despre el aici și crede-mă că merită fiecare leuț. La butoane e chef Dragoș Tudoran și dacă n-ai auzit de el până acum, după ce mănânci la Maimuca, îl vei ține minte. Cu vârf și îndesat.

Ivan Pescar & Scrumbia Bar | Uranus 150

Nici o masă fără pește zicea o veche vorbă comunistă. Dacă n-ai fost niciodată în Delta Dunării și vrei să guști măcar 1% din ce are de oferit bucătăria Deltaica, ia-ți prietenii de-o aripă și mergi cu ei la Ivan. Sau ia-i pe ai tăi și ieșiți în acest loc minunat lăsat moștenire de Ivan, Dumnezău să-l ierte.

Un restaurant elegant, spațios, în care peștele dă tonul. Și e bun. Și e din Deltă. Și nu uita să comanzi platoul rece, cu tot felul de specialități: batog, icre, păstrămuri și altele. Te lingi pe degete. Ia și-un vin. Alb. Și rece. Apoi comandă un storceag. Nu uita de felul 2. Un șalău, să intre ușor, ca un somn bun. Hai, poftă mare la pește! Îți las aici și articolul de când le-am călcat și eu pragul.

 

Poftă bună!

Pentru versiunea lungă a restaurantelor pe care le-am vizitat de-a lungul timpului, uite mai jos o listă:

 

Cookies