Ghidul Biciclistului a fost lansat joi: cu ce vă poate ajuta

de:
22 aug. 2013
0 Afișari
Ghidul Biciclistului a fost lansat joi: cu ce vă poate ajuta

Materialul vine in continuarea campaniei de siguranță în trafic, începută in aceasta luna și ofera un set de sfaturi si reguli celor care folosesc sau urmeaza sa foloseasca bicicleta. Ghidul este disponibil aici.

Anual mii de cetățeni ai României învață să utilizeze bicicleta. Cu toate acestea, dezvoltarea abilității practice de a folosi bicicleta nu este suficientă, fiind necesară completarea acesteia cu informații din legislatie. Siguranța bicicliștilor în trafic și, deci, în unele situații, chiar viața acestora depinde de cunoașterea și respectarea acestor reguli, informează un comunicat remis de OPTAR.

„Deși legislația României prevede că Ministerul Administrației si Internelor, impreuna cu autoritățile publice locale, trebuie să popularizeze regulile de circulație printre utilizatorii drumului public, acest lucru nu este reflectat în realitatea cotidiană. De aceea, acest material incearca sa suplineasca lipsa de implicare a autoritatilor locale si centrale”, se mai precizeaza in comunicat.

Cookies