Ghid de supraviețuire pe timp de furtună. Precizările făcute de Raed Arafat

26 iun. 2021
6062 Afișari
Ghid de supraviețuire pe timp de furtună. Precizările făcute de Raed Arafat

ISU a publicat un ghid de supraviețuire pe timp de furtună, date fiind avertizările de furtuni și vijelii din București și celelalte județe ale țării.

Ghid de supraviețuire pe timp de furtună. În condițiile de vreme extremă și avertizări emise de meteorologi și hidrologi chiar și de la o oră la alta, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au emis un Ghid de supraviețuire pe timp de furtună.

Acesta poate fi citit pe pagina Fiipregatit.ro. Șeful DSU Raed Arafat a afirmat, pentru Realitatea PLUS, că autorităzile monitorizează, în prezent, situația generată de furtuni.

Ghid de supraviețuire pe timp de furtună. Precizările lui Raed Arafat

„Oamenii vor găși acolo toate ghidurile. Noi suntem în monitorizarea situaților când apar fenomene de tip now casting. Cel mai important este să eviți să rămâi în aer liber, să inti într-o scară de bloc, într-un magazin sau să stai în casă, să aștepți să treacă perioada de fenomene extreme, să scoți toate aparatele din priză, să fii atent la firele de curent, atunci când ieși din nou afară, dar și la obiectele care ar putea cădea peste ține”, a afirmat Arafat.

Întrebat cum au decurs lucrurile după avertizările now casting de aseară, șeful DSU a răspuns:

„Persoane care au avut nevoie de ajutor, pe alocuri, au fost. Din fericire nu au fost situații grave. Pompierii au intervenit acolo unde au rămas oameni fără current. Nu am avut perosane care și-au pierdut viața”.

Vor fi averse și vijelii în București și în restul țării până la ora 23:00, conform meteorologilor care au emis un cod portocaliu de vreme instabilă.

Potrivit ANM, vremea va fi instabilă şi în Bucureşti pe parcursul zilei de sâmbătă. Cerul va avea înnorări şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi de 10 – 20 litri/mp, iar în unele cartiere de peste 25 litri/mp.

Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius.
Cookies