Ghid de comportament în caz de cutremur, publicat de Prefectura Capitalei DESCARCĂ DOCUMENTUL

de:
24 mart. 2011
1 afișări
Ghid de comportament în caz de cutremur, publicat de Prefectura Capitalei DESCARCĂ DOCUMENTUL

Ghidul, realizat in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti, este structurat in patru sectiuni: „înainte de producerea cutremurului”, „în timpul cutremurului”, „dupa cutremur” si „kit-ul de supravietuire”.

Prima sectiune face referire la instruirea populaţiei cu privire la modul corect de comportare în cazul producerii unui cutremur. Autoritatile recomandă in acest sens internetul cu menţiunea de a accesa doar surse oficiale de informare (site-ul igsu.ro, isubucuresti.ro) sau publicaţiile de specialitate.

Capitolul „În timpul cutremurului” pune accent pe păstrarea calmului populaţiei. “Dacă vă aflaţi în interiorul unei clădiri PĂSTRAŢI-VĂ CALMUL. Panica poate produce victime. Încercaţi să liniştiţi copiii, persoanele în vârstă. RĂMÂNEŢI ÎN INTERIOR – de obicei, după primele mişcări seismice, pot urma replici ale cutremurului, iniţial suficient de puternice pentru a provoca noi pagube”, se arata in document.

Sectiunea “Dupa Cutremur” subliniază, între altele, şi riscul la care este supusă o persoana grav rănita, prinsă de dărâmănturi, în cazul în care este mişcata de cineva necalificat. “Nu încercaţi să mişcaţi persoanele grav rănite decât dacă viaţa le este pusă în pericol sau dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte rapid. Dacă este absolut necesar să mişcaţi o persoană în stare de inconştienţă, mai întâi imobilizaţi-i gâtul, spatele şi membrele fracturate. Fiţi pregătit pentru eventualele replici ale cutremurului”, avertizeaza Prefectura Capitalei.

Ultima parte, intitulata “Kit-ul de supravietuire” subliniaza importanta unui pachet cu produse si obiecte pe care trebuie sa le aveti la indemata in caz de cutremur. (VEZI FOTO)

DESCARCA DOCUMENTUL

Cookies