Ghid de alegere a saltelei de pat

de:
27 iun. 2015
0 Afișari
Ghid de alegere a saltelei de pat

Fiecare om are o saltea pe care se odihneste, insa cu siguranta, nu toate saltelele sunt la fel. Unele sunt realizate din paie, altele din arcuri si spuma poliuretanica, altele din vata si altele din materiale speciale, cum ar fi cocosul. In functie de modul in care sunt construite, acestea pot sa controleze foarte mult sanatatea individului care le foloseste. O saltea de proasta calitate poate sa duca la boli grave ale coloanei vertebrale si la lipsa odihnei, in timp ce o saltea de buna calitate ajuta la mentinerea unei vieti echilibrate.

Totul pleaca din momentul in care cumperi salteaua, asadar, iti prezentam un ghid foarte util care te va ajuta sa gasesti cea mai buna varianta pentru tine.

Care sunt calitatile pe care trebuie sa le aiba salteaua de pat?

Teoretic, salteaua nu trebuie sa faca foarte multe lucruri. Aceasta trebuie doar sa asigure o pozitie cat mai fireasca a corpului, in asa fel incat coloana vertebrala sa fie sustinuta corect. Este destul de dificil insa sa obtii o astfel de saltea, in conditiile in care nu trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare, trebuie sa fie construita cu materiale antialergice si trebuie sa fie usor de curatat.

Fiecare persoana are propriile necesitati, asadar, inainte de a achizitiona o saltea, este bine sa consulti un medic de specialitate pentru a descoperi care este salteaua care te avantajeaza. Vei descoperi ca pe piata ofertele sunt extrem de variate, de la saltele ferme si mai putin ferme, pana la saltele construite in asa fel incat sa se muleze perfect pe anumite probleme medicale.

Oricare ar fi salteaua aleasa, este bine ca aceasta sa aiba o captuseala de calitate, sa fie bine cusuta si sa dea acea impresie de lucru bine construit.

Inainte de a lua decizia de a achizitiona o saltea, incearc-o ! Doar testand-o poti sa iti dai seama daca este varianta perfecta pentru tine.

Care sunt tipurile de saltele pe care le poti cumpara?

Cele mai frecvente tipuri de saltele pe care le poti gasi in magazinele de specialitate sunt urmatoarele :

– Salteaua cu arcuri. Este o saltea extrem de folosita si cel mai probabil, fiecare dintre noi are o astfel de saltea acasa. Este disponibila intr-o varietate foarte mare de modele si de preturi si poate sa satisfaca aproape orice necesitate. O astfel de saltea poate sa fie solutia perfecta pentru atat pentru cei care au problemele cu spatele, cat si pentru cei care pur si simplu vor un somn odihnitor. Este important sa cauti o saltea cu cat mai multe arcuri, cu o grosime cat mai mare si cu materiale de o calitate cat mai buna. Cu cat captuseala acestei saltele este mai groasa, cu atat somnul va fi unul mai confortabil.

– Salteaua din spuma cu memorie. Alcatuita din mai multe staturi de spuma, aceasta saltea reuseste sa castige din ce in ce mai mult teren in randul utilizatorilor. Este extrem de eficienta, deoarece se adapteaza la conturul fiecarui corp si reuseste sa ofere o sustinere ideala, indiferent de pozitia in care dormi. Marele avantaj al acestei saltele este faptul ca nu stimuleaza punctele de presiune, eliminand in felul acesta durerile musculare si articulare. Majoritatea saltelelor cu spuma prezinta si caracteristica de a absorbi miscarea. Asadar, daca dormi alaturi de cineva in pat, iar acea persoana se misca foarte mult, acest lucru nu reprezinta niciun fel de deranj.

Salteaua din latex. Latexul este un cauciuc ce ofera o sustinere foarte ferma pentru orice corp. La fel ca si salteaua cu spuma de memorie, salteaua din latex este din ce in ce mai populara. Avantajele oferite de aceasta saltea sunt foarte bine definite: este confortabila, sustine corpul foarte bine si elimina durerile de spate. Aceasta saltea este recomandata, 

–      indeosebi persoanelor care au probleme cu spatele, deoarece este ceva mai tare. Un alt mare avantaj al saltelei din latex este faptul ca se aeriseste foarte bine, pastrandu-se racoroasa pe timp de vara si rece pe timp de iarna.

–      Salteaua ajustabila. Pentru persoanele care sufera de diverse boli de spate si au nevoie de un somn cat mai bine controlat, exista salteaua ajustabila, construita special in scopuri terapeutice. Aceasta usureaza presiunea in zona lombara si ofera confort chiar si persoanelor care au probleme grave in acest sens. O astfel de saltea poate sa fie adaptata in asa fel incat sa sustina cat mai bine genunchii, gatul sau umerii.

Cookies