GHID | Ce trebuie să facă asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance

20 sept. 2021
683 Afișari
GHID | Ce trebuie să facă asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance
GHID | Ce trebuie să facă asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance

GHID | Ce trebuie să facă asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance. 3 milioane de români au asigurări auto la această societate. Iată tot ce trebuie să știi despre această situație.

GHID | Ce trebuie să facă asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance. UNSAR și BAR au lansat luni un ghid pentru clienții și păgubiții societății de asigurări auto. Iată care este procedura.

GHID | Ce trebuie să facă asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance

Împotriva societății City Insurance a fost demarată procedura falimentului. Află că poți denunța polița RCA, iar dacă nu ai avut daune în perioada în care a fost valabilă asigurarea până la denunțare, îți poți recupera diferența de bani pentru perioada neexpirată, de la Fondul de Garantare a Asiguraților.

UNSAR (Uniunea Națională a Soc. de Asigurare-Reasigurare din România) și BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România) au lansat un ghid pentru asigurații și păgubiții societății City Insurance.

Recomandăm și: Se scumpesc asigurările RCA. Spune-mi ce vârstă ai, ca să-ți spun noile prețuri

Aproape 3 milioane de români au asigurări auto la City Insurance, iar opțiunile (după ce ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară i-a cerut falimentul asiguratorului) sunt acestea:

  • oamenii își pot păstra asigurările până la data expirării;
  • asigurările pot fi denunțate și se poat încheia contracte la alți asiguratori, fără să existe probleme.

Păgubiții sunt cei mai afectați

Păgubiții vor fi cei mai afectați de această situație. În prezent, cei care au fost loviți în trafic de o mașină asigurată la City, nu-și mai pot repara autovehiculele. Foarte multe service-uri refuză să facă reparații în baza acestor asigurări auto, iar toate despăgubirile de la această societate se vor plăti după ce instanța îi declară falimentul ca fiind definitiv.

Poți vedea aici ghidul informativ creat de UNSAR – BAAR: GHID-Ce-trebuie-să-facă-asigurații-și-păgubiții-RCA-ai-City-Insurance

Luni, Fondul de Garantare a Asiguraților, a anunțat că poate să primească cereri de deschidere pentru dosarele de daună din partea unor posibili creditori ai City Insurance. Dar cererile de plată pot fi depuse doar după ce decizia retragerii autorizației de funcționare a asiguratorului se publică în Monitorul Oficial. Din cauza pandemiei de covid-19, cererile se vor putea depune doar online sau prin poștă.

Cookies