BAZAR

Gheorghe Zamfir se va căsători cu o femeie mai tânără cu 44 de ani. Are nevoie de acordul Bisericii

Divorțul dintre Gheorghe Zamfir și franţuzoaica Marie Noelle s-a încheiat, după cinci ani. Anul viitor, artistul se va căsători, pe 6 aprilie, în ziua în care va împlini 75 de ani, cu Nicoleta Beca, în vârstă de 30 de ani, potrivit România Tv.

Preoţii spun însă că pentru a face cununia civilă, cei doi au nevoie de acordul mai-marilor Bisericii Ortodoxe. „Nu este recomandat să fie diferenţe mari de vârstă între soţ şi soţie pentru că acestea se văd în timp. Nu ne opunem căsătoriei nici în astfel de situaţii, doar că preotul care va oficia slujba cununiei va trebui să ceară dispensă de la mai-marii Bisericii Ortodoxe pentru a putea primi binecuvântarea”, a declarat un preot ortodox, pentru ziarulring.ro.

Potrivit canoanelor, căsătoria creştin-ortodoxă este un act juridic de drept natural, moral şi religios în cadrul legilor dumnezeieşti, prin care bărbatul se uneşte cu femeia pentru toată viaţa pământească. Preotul trebuie să ia consimţământul absolut liber al logodnicilor, verificat într-un timp mai îndelungat, vârsta bărbatului să fie între 18 şi 70 de ani, iar a femeii, între 16 şi 60 de ani, iar diferenţa de vârstă între logodnici să nu fie prea mare (între maximum 8-10 ani).

Celebrul naist trăieşte o poveste de dragoste alături de cântăreaţa de muzică populară Nicoleta Beca încă din 2010. Gheorghe Zamfir şi mai-tânăra sa iubită au programat nunta pentru anul viitor, pe 6 aprilie, ziua în care artistul va împlini 75 de ani. Potrivit Libertatea, cei doi plănuiesc două petreceri: una la Chişinău, de unde sunt naşii, şi alta în România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button