ARHIVA B365

Gheorghe Piperea: Sper sa vindem Oltchim in 2015

„Metoda prin care incercam sa obtinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui SPV, acelui Oltchim 2, in care sa se treaca toate activele, licentele, autorizatiile, plus personalul, in asa fel incat sa poata fi cumparate partile sociale de un investitor”, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv SPRL, unul din administratorii judiciari ai combinatului din Ramnicu Valcea, potrivit agenției Mediafax, citată de hotnews.ro.

Piperea a afirmat ca situatia actuala a companiei s-a imbunatatit semnificativ, iar Oltchim nu mai este „un pacient bolnav, in stare de coma”, ci unul „in convalescenta”.

Combinatul functioneaza in prezent la 30% din capacitate si genereaza lunar un rulaj de 15 milioane euro si un EBITDA de peste 700.000 euro, iar peste 70% din productie pleaca la export.

Comparativ, in vara anului 2012, cand functiona la o capacitate de 80%, compania avea pierderi lunare de cinci milioane de euro, potrivit sursei citate.

„Eu personal am vazut lucrurile acestea, in asa fel incat sa nu fiu considerat un fel de Danila Prepeleac. Nu m-am dus cu martoaga la iarmaroc ca s-o vand pe trei gaste. Daca am vazut ca nu exista posibilitatea sa vinzi martoaga, am zis ca ma intorc acasa si incerc s-o fac sa arate mult mai bine, ca sa pot sa o vand la un pret corect”, a spus Piperea.

El a precizat ca adunarea creditorilor a fost convocata la 9 martie pentru votul asupra planului de reorganizare, asumat de intreaga echipa implicata in acest proces.

„Pe 9 martie speram sa obtinem votul celor cinci categorii de creditori”, a afirmat avocatul.

Daca va fi aprobat, planul prevede o perioada de reorganizare de trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu inca un an.

Suma recomandata de un evaluator pentru vanzarea business-ului Oltchim, in baza planului de reorganizare, este de 307 milioane euro, a aratat avocatul, care spera ca o tranzactie sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an.

Costurile necesare pentru crearea SPV sunt estimate la aproape 1,5 milioane euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button