Gheorghe Nichita, SUSPENDAT din funcția de primar al municipiului Iași

de:
22 mai 2015
0 Afișari
Gheorghe Nichita, SUSPENDAT din funcția de primar al municipiului Iași

Comisia formată din jurişti de la Prefectura Iaşi a decis, vineri, ca Gheorghe Nichita să fie suspendat din funcţia de primar al municipiuui Iaşi.

Prefectul judetului Iasi, Dan Carlan, a anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa, ca a emis ordinul privind suspendarea din functie a primarului municipiului, Gheorghe Nichita, pe durata cat acesta este arestat la domiciliu.

„La data de 22 mai 2015, in termenul legal prevazut de art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, a fost emis Ordinul Prefectului judetului Iasi privind constatarea suspendarii de drept a exercitarii mandatului de primar al Municipiului Iasi de catre domnul Gheorghe Nichita, pe durata existentei masurii preventive a arestului la domiciliu. Grupul de lucru constituit la nivelul Institutiei Prefectului judetului Iasi, analizand documentele comunicate de catre instanta (Curtea de Apel Bucuresti) precum si prevederile legale aplicabile, a constatat ca, in comunicarea adresata institutiei prefectului, instanta de judecata a inteles sa indice in mod expres aplicarea art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, articol care reglementeaza suspendarea de drept a mandatului de primar¬, se arata in comunicatul semnat de prefectul Iasiului Dan Carlan, citat de Hotnews.ro.

Totodata, prefectul de Iasi recomanda secretarului Consiliului Local sa convoace plenul consiliului pentru ziua de sambata, pentru desemnarea viceprimarului care va exercita temporar atributiile primarului Nichita.

De asemenea, va fi desemnat un nou viceprimar, din randul consilierilor, in locul viceprimarului care va prelua atributiile lui Nichita.

Cel mai probabil, atributiile primarului Gheorghe Nichita vor fi preluate de catre viceprimarul social-democrat Mihai Chirica.

Primarul Gheorghe Nichita este cercetat in arest la domiciliu din 8 mai, decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, care a inlocuit hotararea Tribunalului Bucuresti de cercetare a edilului sub control judiciar.

Cookies