ARHIVA B365

Gheorghe Nichita și fostul șef al Poliției Locale Iaşi au fost la sediul DNA, joi

Primarul Gheorghe Nichita, însoțit de avocata Sandra Grădinaru, a părăsit sediul DNA după ce a petrecut câteva ore în sediul instituției.

El a refuzat să facă vreun comentariu sau să dea declarații presei. Potrivit unor surse judiciare citate de AGERPRES, Nichita a fost chemat la sediul DNA Iași pentru a asista la percheziții informatice.

Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu, fiind acuzat de DNA de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie — aprilie, Nichita, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul poliției, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button