ARHIVA B365

Gheorghe Nastasia, fost secretar general in MDRT, a fost retinut în DOSARUL GALA BUTE

In acelasi dosar a fost retinut, marti dimineata, si Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea in minister, scrie hotnews.ro.

In cadrul audierii, cei doi au colaborat cu anchetatorii si au oferit toate detaliile privind indicatiile primite pentru organizarea galei, motiv pentru care DNA va cere instantei arest la domiciliu pentru Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

In acelasi dosar au mai fost retinuti si primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, si fostul sef al Federatiei Romane de Box (FRB) Rudel Obreja, urmand a fi prezentati marti la ICCJ cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Toti cei patru au fost audiati luni mai multe ore la DNA, alaturi de alte persoane, dupa ce au fost adusi cu mandat in urma perchezitiilor efectuate in acest caz. Alti inculpati au primit control judiciar.

In dosar au fost efectuate perchezitii in 18 locatii situate in Bucuresti si alte patru judete – Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj.

CITEȘTE ȘI: GALA BUTE:DNA cere arest preventiv pentru Obreja/Resmeriţă. Arest la domiciliu pentru Lungu/Nastasia

Perchezitiile au avut loc dupa ce saptamana trecuta DNA a primit rezultatele controalelor dispuse prin Antifrauda fiscala si ANRMAP la firme care ar fi fost ‘protejate’ de Elena Udrea si cu care avea legatura.

Procurorii DNA ar fi constatat infractiuni noi de coruptie pentru angajati ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, dar si fapte prin care s-au fraudat fonduri ale institutiei, conduse la acea vreme de Elena Udrea, pentru a fi trecute in patrimoniul lui Rudel Obreja si pentru ca acesta sa obtina un credit de la BRD.

Tot in acest dosar, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, respectiv Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de fostii ministri Elena Udrea si Ion Ariton.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button