Gheorghe Flutur: Sigla partidului format de PNL şi PDL va fi o săgeată într-un cerc cu steluţele UE

de:
17 iul. 2014
0 Afișari
Gheorghe Flutur: Sigla partidului format de PNL şi PDL va fi o săgeată într-un cerc cu steluţele UE

Flutur a declarat corespondentului Mediafax că PNL şi PDL vor fuziona prin contopire, ceea ce înseamnă o paritate de „unu la unu”.

„E o construcţie pe bază de încredere. E o premieră în România în ultimii 24 de ani când se face un pas uriaş pentru a construi marele partid de centru-dreapta din România, alternativa puternică la socialişti”, a spus liderul democrat-liberal.

El a arătat că noul partid va avea numele PNL, iar sigla este o săgeată într-un cerc cu steluţele UE, similară cu cea a PPE şi având culorile albastru şi alb, folosite de popularii europeni.

„Se mai lucrează încă”, a spus Flutur.

El a mai declarat că imnul va rămâne cel al PDL, „Verde-nrourat”, pentru că este „un imn plăcut, antrenant şi cu mesaj de forţă”.

Totodată, Gheorghe Flutur a menţionat că se analizează şi numele alianţei sub care candidatul PNL-PDL va participa în alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL, va fi PNL, iar sediul noii formaţiuni va fi în Aleea Modrogan numărul 1.

Congresul de fuziune al celor două partide va avea loc în 26 iulie.

Cookies