ȘTIRI

Liderii liberali sunt audiați la DNA în dosarul Elenei Udrea

Liderii liberali sunt audiați, joi, la DNA în calitate de martori în dosarul Elenei Udrea. Primul a venit Gheorghe Flutur, în jurul orei 9, dar după aproximativ 30 de minute a plecat. 

„Am răspuns la toate întrebările procurorului de caz. Nu cunosc niciun element legat de aceast caz. Nu am cunotință despre această finanțare despre care se vorbește. Toată conducerea partidului a fost chemată să dea declarații”, a declarat senatorul PNL. 

Tot joi, a venit la sediul DNA și Sulfina Barbu. Și Emil Boc a anuntat ca a fost invitat la DNA Bucuresti, fiind citat ca martor in dosarul in care Elena Udrea este cercetata sub control judiciar. El va da declarații tot joi. 

În acest dosar au mai fost audiați Anca Boagiu, Vasile Blaga și Adriean Videanu. 

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012), conform Agerpres.

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button