Ghenele supraterane în care bucureștenii din S6 trebuie să arunce gunoiul împărțit pe categorii se montează zilele acestea. Sunt 4 fracții de colectare

05 apr. 2024
15644 afișări
Ghenele supraterane în care bucureștenii din S6 trebuie să arunce gunoiul împărțit pe categorii se montează zilele acestea. Sunt 4 fracții de colectare
Ghenele supraterane în care bucureștenii din S6 trebuie să arunce gunoiul împărțit pe categorii se montează zilele acestea. Sunt 4 fracții de colectare. Sursa foto: PS6

În Sectorul 6 au început să fie amplasate ghenele supraterane moderne, unde bucureștenii vor arunca deșeurile pe patru fracții: biodeșeuri, deșeuri reziduale, hârtie/carton, plastic/metal. Acestea vor fi supravegheate video nonstop.

PS6 spune că urmează să anunțe când vor fi funcționale. Din cele 143 de ghene supraterane, 31 se află deja pe teren.

În Sectorul 6 au început să fie amplasate ghenele supraterane moderne

Joi, 4 aprilie 2024, administrația locală a anunțat că au început să fie amplasate ghenele supraterane moderne prin Sectorul 6.

Aici vor fi aruncate deșeurile pe patru fracții: biodeșeuri, deșeuri reziduale, hârtie/carton, plastic/metal.

Din cele 143 de ghene supraterane, 31 se află deja în comunitate. Avantajul acestora: gunoaiele nu vor fi la vedere și nici nu vor fi aruncate la grămadă. PS6 anunță că pubelele mizere, cu gunoaie care dădeau pe afară nu vor mai exista în Sectorul 6. Totodată, ghenele supraterane moderne vor fi supravegheate video 24 de ore din 24.

Vă anunțăm când vor fi funcționale, anunță PS6.

Ciucu: Nu este un proiect deloc ușor

Am arătat că Da, se poate! Că indiferent de cât de greu este proiectul reușim se obținem finanțare și să-l implementăm. Iar acest proiect este extrem de important. Comisia Europeană a iniţiat procedura de infringement împotriva României din cauza problemelor legate de gestionarea deșeurilor, în special, a Bucureștiului. Dacă nu ne mișcam rapid, banii europeni s-ar fi pierdut, pentru că administrațiile anterioare nu au aplicat. Da, repet, nu este un proiect deloc ușor. A necesitat, cumulat, mii de avize de obținut de la 10 instituții. Ghenă cu ghenă autorizată. Dar sunt mândru că pot face treabă pentru comunitatea în care trăiesc, transmis Ciprian Ciucu, într-o postare pe pagina de Facebook a PS6.

Ghenele supraterane sunt montate acolo unde infrastructura subterană nu permite amplasarea celor îngropate.

Pentru ghenele supraterane și subterane, PS6 spune că a primit o finanțare nerambursabilă din bani europeni de 86 de milioane de lei.

Infrastructura prietenoasă cu mediul și cu comunitatea se ridică la 1.151 de puncte de colectare.

De ce nu există ghene pentru colectarea sticlei

Totodată, administrația locală explică de ce nu există ghene pentru colectarea sticlei: Uniunea Europeană nu a dat finanțare pentru că a obligat România să introducă sistemul garanție returnare.

Sistemul garanție returnare a fost implementat în țara noastră începând cu data de 30 noiembrie 2023, iar toate magazinele sunt obligate să primească sticlele.

Sticla poate fi returnată la orice magazin, iar clienții primesc înapoi garanția, cea care este inclusă în preț încă de la cumpărare: 50 de bani pentru fiecare recipient. Garanția se dă sub formă de cupon în momentul în care este returnat recipientul.

Cookies