Gest şocant făcut de părinţii Aurei Ion, studenta moartă în accidentul aviatic din Apuseni

de:
22 ian. 2016
1 Afișari
Gest şocant făcut de părinţii Aurei Ion, studenta moartă în accidentul aviatic din Apuseni

La doi ani de la tragedia din Munții Apuseni, moții nu au uitat clipele contracronometru în care s-au zbătut să găsească avionul prăbușit în munți. Salvatorii spun că din 2014 încoace multe s-au schimbat în zonă, însă ceea ce nu vor uita niciodată este gestul pe care familia studentei Aura Ion l-a făcut la locul accidentului. „Părinții și fratele ei s-au dezbrăcat și s-au întins pe jos, în locul în care am găsit-o pe Aura, și au vrut să vadă cât rezistă în frig. Nu au putut sta mai mult de 20 de minute”, a povestit pentru Libertatea unul dintre moți. 

RAPORTUL OFICIAL despre accidentul aviatic din Apuseni: Motoarele au înghețat, greutate prea mare

Cauza principală accidentului aviatic din Munții Apuseni este înghețarea motoarelor. La traversarea Carpaților Meridionali s-a depus gheață la motoarele aeronavei ceea ce a făcut ca acestea să funcționeze cu intermitențe pentru ca în final să se oprească. Raportul CIAS arată însă că accidentul a fost cauzat și de ” o eroare în managementul misiunii”. Raportul arată faptul că avionul era supraîncărcat, având plinul de kerosen făcut, deși nu era nevoie de așa mult combustibil. iar pasagerii nu erau așezați astfel încât greutatea să fie uniform repartizată. Persoanele de la bord nu purtau centură de siguranță.

Reacția familiei Aurei Ion după raportul privind tragedia din Apuseni: Vom continua demersurile

Familia Aurei Ion a comentat raportul dat publicității de CIAS. Membrii famililei spun că, la data de 20 ianuarie 2014, niciuna dintre instituţiile implicate în eveniment nu a respectat întocmai legile, procedurile, regulamentele în vigoare la acel moment. De asemenea, ei spun că s-a încercat intimidarea avocatului familiei, precum şi destabilizarea activităţii cabinetului acesteia.

Cookies