Gest normal, dar neobișnuit, într-un tramvai STB: O doamnă a strâns firimiturile lăsate de un copil, pe jos, și a stârnit aprecierea bucureștenilor

30 aug. 2023
24472 afișări
Gest normal, dar neobișnuit, într-un tramvai STB: O doamnă a strâns firimiturile lăsate de un copil, pe jos, și a stârnit aprecierea bucureștenilor
Gest normal, dar neobișnuit, într-un tramvai STB: O doamnă a strâns firimiturile lăsate de un copil, pe jos, și a stârnit aprecierea bucureștenilor. Sursa foto: Facebook/ Reclamații STB (fostul RATB) București

Unii călători care circulă cu STB-ul au ajuns să fie surprinși în momentul în care văd gesturi frumoase în tramvaie sau autobuze, pentru că au fost obișnuiți cu oameni care aruncă gunoaie pe jos sau cu șoferi care refuză să deschidă ușile. Astfel, mai mulți bucureșteni s-au bucurat atunci când au văzut că o doamnă a făcut curățenie după un copil care tocmai ce terminase de mâncat.

„Doamna are toată stima mea”

În timp ce se afla într-un tramvai STB, un bucureștean a observat un gest normal făcut de o femeie, dar pe care l-a considerat neobișnuit.

O doamnă care se urcase cu copilul în mijlocul de transport i-a dat micuțului să mănânce câțiva biscuiți, după care a strâns firimiturile căzute pe jos, ca să nu rămână mizerie.

Domnul care a observat gestul frumos al femeii a rămas plăcut surprins și s-a gândit să imortalizeze momentul printr-o fotografie, pe care a postat-o pe pagina de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București”.

Bărbatul a vrut să promoveze comportamentul frumos al călătoarei, spune el:

Bună ziua.
Ne-am „obișnuit” în ultima vreme să vedem numai partea rea a lucrurilor și să nu promovăm și lucruri sau comportamente bune.
Despre acest fapt doresc să postez astăzi, doamna din imagine face curățenie după resturile de mâncărică, biscuiței, căzute din mână și gurița copilului.
Toată stima mea pentru dânsa!” (D. D.)

Mai multe persoane au văzut postarea bucureșteanului și au adăugat comentarii în care au lăudat acțiunea femeii.

Un internaut a spus că normalitatea a devenit ceva „ieșit din comun” și, de aceea, oamenii se bucură când văd astfel de gesturi făcute în public:

Am ajuns să ni se pară normalitatea ceva ieșit din comun.” (O. G. U.)

Câteva dintre comentarii

  • „Așa ceva e normal, e corect ce face doamna, dar sincer ar fi meritat aplaudată. Câți fac asta? Respect doamnei, să luați aminte și la rândul vostru, nu mai faceți mizerie în tramvai.” (T. T.)
  • „Foarte frumos!” (M. S.)
  • „Respect doamnei!” (M. T.)

Te-ar putea interesa și:

Cookies