ARHIVA B365

Gest impresionant al premierului Cioloş, la parada militară de Ziua Naţională. FOTO&VIDEO

Un detaşament de 50 de veterani a dat onorul românilor de Ziua Naţională. În fruntea lor a fost colonelul Augustin Pegulescu, ofiţerul român cu cel mai înalt grad, rănit în misiune în ultimii 25 de ani. La paradă au venit și familii îndoliate, care i-au pierdut pe cei dragi jertfindu-se în războaiele altora, în Afghanistan, în Irak sau Balcanii de Vest.

În faţa unuia dintre răniţi, Cioloş a îngenuncheat pentru a sta de vorbă. 

Cel mai emoționant moment al zilei a fost remarcat pe Facebook de Simona Gheorghe, producător la România TV. Ea a publicat un video în care premierul Dacian Cioloș îi îmbrățișează pe copiii rămași orfani de tată, tați care au fost uciși în teatrele de război. Aflat în mijlocul lor, Cioloș s-a întreținut câteva minute cu doamnele care sunt cadru militar și care și-au pierdut soții sau iubiții pe front, scrie click.ro. 

 

Sunt imaginile care mi-au rămas în minte astăzi, după paradă!  Copiii militarilor români morţi în Afghanistan, în lacrimi la parada naţională şi în braţele premierului.

Posted by Simona Gheorghe on Tuesday, December 1, 2015

Redăm mai jos o parte din dialogul purtat de premierul Cioloş cu membrii familiilor răniţilor din teatrele de război. 

Dacian Cioloș, adresându-se unei mămici:
– Și cum este să îl creșteți singură?
– Foarte greu.
– Dar aveți ajutor?
– Părinții. Dar este foarte greu… Asta e…
– Mă bucur să vă văd că și zâmbiți.
– Trebuie! Mergem înainte.
– Felicitări!
– Mulțumesc! Și Dumnezeu să vă ajute!

Premierul României se apropie de copilul femeii, îl îmbărbătează, după care îl strânge în brațe.
– Să crești mare! Să te simți mândru de tatăl tău, da? Știi asta, nu? Să nu-ți pară rău! Pentru că a făcut ce a decis că trebuie să facă și…

În acel moment, copilul a izbucnit în plans iar Cioloș l-a strâns în brațe. Același lucru a făcut și cu alți copii de militari care asistau pe margine, la paradă, și care au început să plângă la defilarea Armatei Române.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button