ARHIVA B365

Cine era studenta care a murit în accidentul aviatic

Studenta moartă în accident era în anul V la Institutul Medico-Militar din București. Ea făcea practică la spitalul Fundeni și a plecat ca voluntar împreună cu echipa de transplant. În memoria ei a fost creată, luni, o pagină de Facebook, care a strâns, în câteva ore, peste 22.000 de like-uri.

Aurelia Ion, studenta in anul V la Facultatea de Medicina Bucuresti, la Institutul Medico-Militar, are grad militar de sublocotenent. Este din Bucuresti, iar după ce i se face autopsia la Alba, va fi adusa la Bucuresti si depusă la Capela Spitalului Militar. Se afla in avion ca voluntar in cadrul programului de transplant.

Ministerul Apararii este cel care va ajuta familia sa aduca corpul neinsufletit.

De această dată, componența echipei de prelevare a fost puțin diferită față de cum se întâmpla de obicei. Pentru că la Spitalul Județean Oradea una dintre asistente are experiență în prelevarea de organe, nu a mai fost nevoie să plece asistenta medicală din Bucureşti. Aşa că o studentă la medicină s-a urcat în avionul care s-a prăbușit în județul Cluj și în urma căruia și-a pierdut viața. Este vorba despre Aurelia Ion, care se pare că ar fi vrut să capete experiență medicală.

Pe pagina de Facebook a fetei, se află un citat din Mahtma Gandhi: „Whatever you do will be insignificant, but it is very important that you do it”.

Aura Ion era o studentă foarte apreciată, de aceea fiind aleasă să participe la această misiune. Ea și-a dorit încă din copilărie să devină medic și apoi și-a dorit să îmbrace haina militară, a declarat comandantul Institutului Medico-Militar, col Dragoș Cuzino: „Noi depunem atât jurământul lui Hipocrat, cât și pe cel militar, care ne cere să ne dăm viața oricând este nevoie” – a spus comandantul.

Plecase din Merișani, Teleorman, în capitală, cu părinții săi, în urmă cu câțiva ani. Are un frate de 17 ani și două surori, una studentă la Arte, iar cealaltă lucrează în Marea Britanie, informează Antena 1.

Pe reţeaua de socializare Facebook a fost creată o pagină în memoria studentei AURA ION, care a murit după tragicul accident aviatic de la Cluj. În mai puţin de 24 de ore de când s-a aflat numele studentei care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Munţii Apuseni pagina de Facebook a strâns peste 21.000 de like-uri.

Colegii ei de la Institutul de Medicină Militară, însă, ca și cei de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, au făcut același lucru, în semn de doliu: și-au schimbat fotografia de profil cu un pătrat negru. Mesajele de condoleanțe ale colegilor au început, apoi să curgă. Colegii comentează: 

„E pentru cine cred eu?

– E pentru colega mea

-Dumnezeu s-o ierte… ce tragedie….”

 Studenta care şi-a pierdut viaţa, luni, în accidentul aviatic produs în Munţii Apuseni a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului, avea multiple fracturi şi traumatisme şi hipotermie severă, a declarat medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea. Golea a spus, marţi dimineaţă, că tânăra a fost găsită în stop cardio-respirator, avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade. S-a încercat resuscitarea tinerei pe toată durata intervenţiei de coborâre a celorlalte cinci victime, însă manevrele au eşuat. Tânăra era studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button