Germania a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Italia și Franța au luat aceeași decizie

15 mart. 2021
158 Afișari
Germania a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Italia și Franța au luat aceeași decizie

Germania este cea mai recentă țară care a decis să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca. Asta după ce Agenția Medicamentului a anunțat că trebuie să investigheze cazuri de tromboză. La scurt timp după această declarație, Italia și Franța au anunțat, de asemenea, suspendarea administrării serului.

Italia și Franța au luat aceeași decizie

UPDATE: Italia și Franța au anunțat, de asemenea, suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca.

Emmanuel Macron, președintele francez, a declarat că în Franța se suspendă pentru 24 de ore utilizarea serului AstraZeneca. Acest lucru s-a decis deoarece se așteaptă o decizie privind siguranța acestuia de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

„Franța va înceta administrarea vaccinului Covid-19 al AstraZeneca în așteptarea unei evaluări de către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, care urmează să aibă loc marți”, a anunțat președintele francez Emmanuel Macron, luni, 15 martie.

De asemenea, Italia a anunțat și ea suspendarea vaccinării în toată țara, după ce inițial suspendaseră administrarea vaccinului din lotul ABV5811, după decesul unui bărbat căruia i-a fost administrată o doză.

Germania a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Ministrul Sănătății din Germania a declarat că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) trebuie să decidă dacă și cum noile informații vor afecta autorizarea vaccinului AstraZeneca în Uniunea Europeană.

Ministrul Sănătății din Berlin a declarat că decizia este o „măsură de precauție” la sfatul autorității naționale de reglementare a vaccinurilor în Germania, Institutul Paul Ehrlich, care a cerut investigarea cazurilor, potrivit Mediafax.

În data de 4 martie Germania a aprobat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoane de peste 65 de ani.

Lista țărilor care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Tot luni, 15 martie, Olanda completează lista țărilor care suspendă folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania Oxford-AstraZeneca. Motivul anunțat de autoritățile olandeze este același ca în cazurile precedente: preocupările cu privire la posibilele efecte secundare.

Guvernul olandez, citat de BBC, a anunțat că măsura suspendării folosirii vaccinului AstraZeneca va dura până cel puțin 29 martie și este o măsură de precauție.

„Nu putem permite nicio îndoială cu privire la vaccin”, a declarat ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge „Trebuie să ne asigurăm că totul este cum trebuie, așa că este înțelept să ne oprim pentru moment”.

Decizia Olandei vine la scurt timp după ce Republica Irlanda a luat o măsură similară, după rapoartele privind evenimente de coagulare a sângelui la adulți înregistrate în Norvegia. Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda și Thailanda și-au oprit deja utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Dar Organizația Mondială a Sănătății spune că nu există nicio legătură între vaccinul AstraZeneca și un risc crescut de a dezvolta un cheag.

Cookies