Georgică Cornu va fi cercetat în libertate

de:
28 mart. 2014
0 afișări
Georgică Cornu va fi cercetat în libertate

Magistratii Tribunalului Timis au judecat, vineri, propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile facuta de procurorii DIICOT pe numele lui Georgica Cornu si al celuilalt barbat care fusese retinut, Mihai Zaharie, din Strehaia (Mehedinti), informeaza Hotnews.ro.

Judecatorii au decis ca omul de afaceri Georgica Cornu sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar, pentru evaziune fiscala si constituire de grup infractional organizat.

Mihai Zaharie va fi si el cercetat sub control judiciar, pentru aceleasi infractiuni.

„Nu este dovedita pe deplin acea suma fabuloasa retinuta ca prejudiciu”, a declarat Marian Valon, avocatul lui Mihai Zaharie, dupa anuntarea hotararii luate de judecatorii Tribunalului Timis.

Cei doi vor mai ramane in arestul Politiei Timis pana la expirarea ordonantelor de retinere.

„Potrivit legii, orice persoana care a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore, dar a beneficiat de o decizie de cercetare in libertate din partea unei instante nu poate pleca acasa pana cand nu expira ordonanta”, a declarat Ionut Bocancea, purtatorul de cuvant al Politiei Timis.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Timisoara.

Omul de afaceri din Timisoara Georgica Cornu, suspectat intr-un dosar de evaziune fiscala de 61 de milioane de lei, a fost retinut de procurorii DIICOT vineri dimineata, dupa ce a fost audiat timp de aproape 12 ore la sediul DIICOT Timisoara, alaturi de alte 13 persoane.

Cookies