George Tuță, în haosul plin de acuzații cu voturile din Sectorul 1: Am luat datele de pe platforma oficială AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte

12 iun. 2024
751 afișări
George Tuță, în haosul plin de acuzații cu voturile din Sectorul 1: Am luat datele de pe platforma oficială AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte
George Tuță, în haosul plin de acuzații cu voturile din Sectorul 1: Am luat datele de pe platforma oficială AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte | Sursa foto: George Tuță - Facebook

George Tuță, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, consideră că numărarea voturilor s-a desfășurat într-un mod corect, liberalii calculând în funcție de datele oficiale ale AEP, „unde în cea mai mare parte au fost corecte”.

Clotilde Armand acuza, de dimineață, că cele două partide care îl susțin pe Tuță au fraudat alegerile și reclama dispariția unui număr de 1.000 de voturi.

George Tuță: „Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetica simplă”

George Tuță susține că voturile au fost numărate corect, spunând că „fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile, să îşi dea seama că sunt corecte”, scrie News.ro.

Fiecare secție de vot este analizată cu mare atenție și toate deciziile de până acum au fost luate în unanimitate a Biroului Electoral de sector. Ultimele secții nu cred că ar trebui să mai ridice probleme și ar trebui să existe un ritm. Gândiți-vă și la acești oameni care în ultimele 24 de ore nu s-au odihnit absolut deloc și lucrează la foc continuu pentru a afla rezultatul final.

Tuță a declarat că au fost luate datele de pe platforma AEP și „în cea mai mare parte au fost corecte”, inclusiv în procesele verbale.

Noi am făcut acest calcul, nu am ținut cont de pozele pe care le pune doamna Armand ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială a AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte, inclusiv la procesele verbale. Noi am făcut calculele pe datele corecte.

Candidatul PSD-PNL la PS1 a precizat că nu a văzut ca actualul primar, Clotilde Armand, să facă o cerere de renumărare a voturilor.

Biroul Electoral de sector a decis să renumere la una dintre secții iar rezultatul obținut, voturile mele au fost păstrate, iar după numărătoare, voturile pe care le avea doamna Armand erau umflate din pix cu 20.

Despre modul în care Autoritatea Electorală Permanentă a organizat alegerile la Sectorul 1, George Tuță a spus că:

Biroul Electoral Central trebuia să intervină și să amendeze pe cei responsabili de condițiile de lucru al întregului Birou electoral, fie că era de secție de vot sau de sector, pentru că ce s-a întâmplat în aceste trei zile este inuman și umilința la care au fost supuși oameni trebuie să înceteze cât mai repede.

Pe același subiect:

Cookies