George Piştereanu din „Eu când vreau să fluier, fluier” a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor

de:
07 nov. 2010
2 Afișari
George Piştereanu din

Potrivit unui comunicat al Strada Film, alături de Piştereanu, la premiul pentru cel mai bun actor mai sunt nominalizaţi alţi patru artişti, printre care şi Ewan McGregor, pentru rolul din „Ghost Writer”, în regia lui Roman Polanski.

Nominalizările au fost stabilite de către membrii Academiei de Film Europene, în urma unui amplu proces de votare, la care au participat cei peste 2.300 de profesionişti din lumea filmului. Gala de premiere va avea loc la Tallinn, în Estonia, pe 4 decembrie.
„Am reuşit să fac atât de mult într-un timp atât de scurt. S-a plecat de la zero şi asta a dat şi mai multă valoare celor ce au urmat. Faptul că am continuat munca începută şi că acum lucrez la un nou film cu aceiaşi oameni înseamnă că nu am ajuns aici întâmplător”, spune George Piştereanu.
George Piştereanu este student în anul II la secţia Actorie a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti şi tocmai a terminat prima parte a filmărilor pentru „Loverboy”, noul film regizat de Cătălin Mitulescu, în care joacă rolul unui tânăr de 20 de ani din Hârşova, ce cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le vinde.

George Piştereanu este al doilea actor român nominalizat la premiile Academiei de Film Europene după Dorel Vişan, în 1988, pentru rolul personajului principal din pelicula „Iacob”, în regia lui Mircea Daneliuc.

Cookies