George Martin, fost producător al trupei The Beatles, a murit

de:
09 mart. 2016
1 Afișari
George Martin, fost producător al trupei The Beatles, a murit

”Dumnezeu să-l binecuvânteze pe George Martin, pace și iubire pentru Judy și familia sa (…) George ne va lipsi” — scrie Ringo Starr pe contul său de Twitter.

Supranumit ”al cincilea Beatle”, Martin le-a oferit membrilor acestei formații primul lor contract de înregistrare și a produs, practic, toată muzica lor.

„Au fost destul de oribili” — a fost constatarea pe care a făcut-o George Martin după audiția din 6 iunie 1962 a patru tineri din Liverpool, respinși de toate casele de discuri la care se prezentaseră.

Dar cel care era pe atunci producător la Parlophone, o divizie a EMI, a decis totuși să le semneze un contract cu anumite condiții. George Martin a cerut în special recrutarea unui nou baterist: era vorba de Ringo Starr, care două luni mai târziu, l-a înlocuit pe Pete Best, relatează Le Monde.

George Martin a fost un producător prolific, dincolo de colaborarea cu Beatles realizând înregistrări cu alți artiști precum Kate Bush, Jeff Beck, Celine Dion, dar și pentru activitatea solo a lui Ringo Starr și Paul McCartney. El a produs în 1997 single-ul „Candle in the Wind” al lui Elton John, una dintre piesele cel mai bine vândute din toate timpurile. A câștigat mai multe premii Grammy de-a lungul anilor și a fost nominalizat la Oscar pentru contribuția sa la filmul ”A Hard Day’s Night” (O zi cu Beatles). A primit titlul de Sir în 1996.

Cookies