George Maior la bilantul SRI:As vrea sa fiu eliminat din aceste scenarii privind diverse candidaturi

de:
26 mart. 2014
0 Afișari
George Maior la bilantul SRI:As vrea sa fiu eliminat din aceste scenarii privind diverse candidaturi

Declaratiile lui George Maior, conform Hotnews:

Am transmis peste 9.000 de informari autoritatilor abilitate, Presedintiei, Guvernului, autoritatilor locale, care au vizat diverse paliere ale securitatii: coruptia in administratie si justitie, o vulenrabilitate care inca afecteaza serios buna functionare a statului, informari legate de evaziunea fiscala, un flagel negativ care poate prejudicia bugetul de stat , am abordat forntal si in forta multe aspecte legate de crima organizata transforntaliera.

Am dezvoltat noi capacitati in ce priveste securitatea cibernetica, protectia infrastructurilor critice, securitatea economica si energetica.

In ce priveste dimensiunea contraterorista, am incercat sa evitam evenimente catastrofale, recurgand inclusiv la interdictia intrarii in tara a unor persoane suspecte de terorism.

Am abordat fenomene legate de extremism, fie ca vorbim de un anumit activism social, legitim de altfel, dar si extremismul de factura etnica.

Pentru 2014 aminteam de evolutiile regionale complexe, vom incerca sa ne concentram mai mult pe o cunoastere strategica in profunzime a acestor evolutii.

Ne vom focaliza pe constructia unui baraj informatic bun pentru a proteja interesele strategice ale Romaniei, geopolitice si economice, in principal securitatea energetica.

Legislativ, suntem multumiti ca prin adoptarea noilor Coduri legislatia in domeniul securitatii nationale s-a imbunatatit.

Cred ca avem capacitati adecvate pentru a raspunde prompt in fata acestor amenintari.

Anul 2014 va fi un an complex in punct de vedere al unor evolutii politice si sociale exterioare Serviciului.

Reafirm valorile fundamentale cu care operam – independenta, neutralitate, profesionalism, axiologie deja incetatenita in etosul servicilui.

Orice deviere va fi evident sanctionata corespunzator.

Personal, subliniez ca acest aspect se aplica si directorului serviciului, s-a aplciat intotdeauna, si as vrea sa fiu eliminat din aceste scenarii privind diverse candidaturi.

Tinand cont ca e ultimul bilant la care participa Traian Basescu, ii multumesc pentru colaborarea foarte buna, pentru sprijinul acordat in modernizarea SRI, cu un trecut atat de complicat.

SRI a evoluat pana la punctul in care reprezinta o institutie credibila, apreciata de populatie.

Mai multe, pe Hotnews.

Cookies