George Maior, aviz pozitiv de comisii pentru postul de ambasador în SUA

de:
19 mai 2015
0 Afișari
George Maior, aviz pozitiv de comisii pentru postul de ambasador în SUA

Maior a afirmat că un obiectiv major va fi continuarea demersurilor privind eliminarea vizelor, apreciind că Parteneriatul Strategic ar avea de câştigat prin includerea României în Programul Visa Waiver, scrie evz.ro.

„Este o onoare şi o provocare să particip la aceste audieri avand in vedere importanta relaţiei strategice dintre România şi Statele Unite. Am schiţat câteva elemente. Aş vrea să precizez că acestea au fost discutate atât cu preedintele României, cât şi cu premierul şi ministrul de Externe. În liniile mari ale proiectului de mandat, acesta se va înscrie în priorităţile Declaraţiei Comune privind Parteneriatul strategic dintre cele două state din 2011. Consolidarea relaţiilor cu comunitatea românească şi sporirea încrederii va fi o preocupare pentru Ambasadă. Ridicarea vizelor va reprezenta o preocupare majoră.Toate cele 10 teme din Parteneriatul Strategic trebuie în permanenţă aprofundate.(…) Operaţionalizarea scutului antirachetă este un aspect avut în permanenţă în vedere”, a spus Maior, în cadrul audierilor din comisie.

Maior a adus în discuţie şi îmbunătăţirea relaţiei economice bilaterale.

„Este inadmisibil ca SUA să fie al 11-lea investitor în România. Acest lucru trebuie remediat”, a spus Maior, adăugând că va întreprinde acţiuni pentru a atrage investiţii americane, în special în IT şi energie.

George Maior a afirmat şi că s-au făcut progrese în privinţa cooperării cu FBI.

De asemenea, Maior a precizat că Rusia reprezintă „o ameninţare pentru regiune”. „Acest lucru trebuie subliniat către factorii americani (…) pentru a conştientiza faptul că există un risc în acţiune pentru ţările din regiune şi pentru România”, a spus el.

Cookies