UPDATE: Procesul lui George Copos, din dosarul Loteria I, a fost amânat

de:
16 iun. 2014
0 Afișari
UPDATE: Procesul lui George Copos, din dosarul Loteria I, a fost amânat

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat luni, pentru 1 iulie, dezbaterile în dosarul Loteria I, în care omul de afaceri George Copos a fost condamnat de instanţa de fond la patru ani închisoare pentru evaziune fiscală, anunţă româniatv.net.

La termenul de luni al procesului, unul dintre inculpaţi, Gabriel Rogoveanu, a anunţat în sala de judecată că renunţă la avocatul său deoarece are cu acesta unele divergenţe, şi a solicitat amânarea dosarului pentru a-şi angaja alt avocat.

Procurorul de şedinţă s-a opus amânării, pentru că luni ar fi trebuit să fie ultimul termen în acest proces, însă instanţa a fost de acord cu cererea lui Gabriel Rogoveanu.

În schimb, judecătorii au taxat atitudinea lui Rogoveanu şi l-au amendat cu 5.000 de lei, pentru abuz de drepturi procesuale.

George Copos a fost adus în sala de judecată, el fiind în detenţie la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul transferurilor din fotbal. Copos a fost condamnat în ianuarie 2013 la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în formă continuată, în dosarul Loteria I, în urma unei decizii luate de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2. De asemenea, instanţa a decis ca George Copos să aibă interdicţia pe o perioadă de cinci ani de a mai ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Copos a fost acuzat ca ar fi facut afaceri cu Loteria Romana, careia i-ar fi vandut 40 de spatii comerciale, insa nu in mod direct si transparent, ci prin intermediari, ca sa eludeze taxele – spun procurorii DNA. In urma acestei afaceri, George Copos si asociatii sai ar fi produs o paguba de peste 1 milion de euro la bugetul de stat. Acesta este si motivul pentru care omul de afaceri a fost condamnat de Judecatoria Sectorului 2 la 4 ani de inchisoare cu executare. Copos a facut apel la Tribunal, iar luni urma să se dea verdictul în acest dosar.

La ultimul termen, în aprilie, când a fost dus în sală cu cătuşe la mâini, Copos a discutat câteva minute cu avocaţii săi. Imediat după începerea şedinţei de judecată, când s-a aşezat pe banca din boxa acuzaţilor, fostul vicepremier a început să plângă.

Situaţia a fost sesizată de preşedintele completului, care a întrebat ce se întâmplă, însă nici unul dintre apărătorii lui Copos nu a putut oferi o explicaţie.

În acelaşi dosar, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Raţiu şi Nicolae Cristea (fost director al Loteriei Române) au primit câte patru ani de închisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa i-a obligat pe George Copos şi Roza Gilio Giuzepe (ambii în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA şi SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu la plata către ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despăgubiri materiale şi la plata tuturor obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi).

Judecătorii au menţinut sechestrul asigurător pus pe mai multe conturi deţinute de George Copos.

Decizia a fost atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

Cookies