George Buhnici, după amenda CNCD pentru misoginie: ” Regret în continuare ce-am zis, n-am vrut să jignesc. Și am fost și deprimat” | VIDEO

01 sept. 2022
519 Afișari
George Buhnici, după amenda CNCD pentru misoginie:
George Buhnici, după amenda CNCD pentru misoginie Regret în continuare ce-am zis, n-am vrut să jignesc. Și am fost și deprimat | Sursă foto: Captură Youtube

George Buhnici a revenit cu prima reacție după amenda de 20.000 de lei pe care pe primit-o de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Acesta a fost sancționat în urma unor declarații făcute recent, în care a criticat aspectul fizic al femeilor ce se afișează în costum de baie „cu celulită și vergeturi”.

Prima reacție a lui George Buhnici după amenda CNCD

​Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, 31 august 2022, în unanimitate amendarea lui George Buhnici cu 20.000 de lei pentru discriminare.

Decizia CNCD vine după declarațiile da-te de către Buhnici referitoare la „țâte și buci” și la modul în care ar trebuie să arate femeile când sunt la plaja.

Astăzi, cunoscutul Youtuber a transmis prima reacție după primirea aceste sancțiuni. Iată ce a declarat acesta:

Am aflat dintr-un comunicat de presă că am fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. (…) Regret în continuare că am amestecat unele cuvinte care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierii nopții. Dar intenția nu a fost niciodată să jignesc.

Buhnici a relatat despre perioada în care chiar el a început să ia în greutate, declarând că a suferit chiar de depresie. El atribuie îmbunătățirea stării sale mentale și fizice sportului și dietei.

Nu am ascuns că în primul an de pandemie am trecut și eu printr-o creștere în greutate. Se vede pe Youtube, unde am tot publicat clipuri și atunci. Am trecut și printr-o depresie și o serie de probleme medicale asociate.

Că poate nu sunt eu cel mai în măsură să predic despre avantajele unui stil de viață sănătos, e foarte posibil. Însă e o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea, care e tot mai vizibilă în societatea noastră și că prea puțină lume apelează la ele.

„Am ajuns obiectul unei vânători de vrăjitoare”

George Buhnici declară că i-se pare disproporționat valul de hate pe care l-a primit în urma declarațiilor făcute în timpul festivalului Neversea, într-un scurt interviu pentru emisiunea TV „XNS”.

Pentru oricine mă cunoaște de mai mult de două luni, valorile mele sunt clare, iar fondul acelui interviu a fost limpede. Ce mi se pare, însă, disproporționat e că în aceste două luni am ajuns obiectul unei vânători de vrăjitoare, a declarat acesta.

Am cerut ca interviul să fie șters de televiziunea în cauză de pe canalul de Youtube. Aceasta a ales să dea curs cererii mele, ca apoi, câteva ore mai târziu, să-l publice din nou. E public și acum și cui folosește asta? Între timp, sute de articole au apărut în presă, dar nicio solicitare de punct de vedere din partea mea de la autorii lor.

În ceea ce privește dosarul ce a fost deschis la CNCD pe numele său, Buhnici a relatat că în data de 23 august a prezentat împreună cu avocata sa credințele avute. Acestea fiind că:

În ciuda cuvintelor nepotrivite, mesajului transmis nu este unul discriminatoriu.

Cu toate astea, ​Colegiul director al CNCD nu a fost de acord nu această afirmație. Astfel că, youtuber-ul a fost sancționat cu o amendă contravențională în valoare de 20.000 de lei. Potrivit CNCD declarațiile acestuia fac obiectul faptei de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Cookies