Geoană: Vom lansa grupul de iniţiativă pentru crearea „noului PSD”. Eu sunt alternativa la Ponta

de:
14 ian. 2015
0 Afișari
Geoană: Vom lansa grupul de iniţiativă pentru crearea „noului PSD”. Eu sunt alternativa la Ponta

„Un nou PSD este singurul răspuns pe care noi, oamenii de stânga, putem să-l dăm azi pentru a evita ca vechiul PSD, la modul cum este condus actual, să nu devină o formă irelevantă în politică”, a susţinut Geoană, la Realitatea Tv.

El a arătat că în clipa de faţă nu există o altă soluţie decât un nou PSD. „Sau noul PSD se construieşte printr-o refondare din temelii a actualului partid sau, dacă oamenii sunt atât de miopi şi de sinucigaşi…asta e problema…creăm ceva nou, un nou PSD”, a spus Geoană.

Fostul lider al PSD a spus că în oricare din cele două variante el reprezintă alternativa la actualul preşedinte, Victor Ponta. „În oricare dintre cele două formule, eu sunt alternativa la Victor Ponta”, a susţinut Geoană, care a precizat că modul în care l-a exclus Ponta din partid a arătat că a acesta are o teamă faţă de persoana sa.

El a arătat că va lansa un grup de iniţiativă pentru crearea „noului PSD”. „Vom lansa în maximum două săptămâni un grup de iniţiativă pentru crearea acestui nou PSD, cu principii fondatoare extrem de clare, chemând alături de noi colegii din partid”, a adăugat Geoană.

El a spus că „noul PSD” poate fi partenerul natural al noului PNL într-un proiect de ţară pentru următorii ani, fapt care ar putea face ca noul PSD să menţină guvernarea, în cadrul unei mari coaliţii de tip german.. „Va exista o majoritate care va face ca vechiul PSD, cu actuala conducere, să meargă în opoziţie. Şi dacă este nefrecventabil şi merge în opoziţie, va sta zece ani în opoziţie. Acest lucru poate fi modificat dacă avem curajul să facem acest nou PSD, să începem o regulă a jocului şi să propunem noului preşedinte (KlKlaus Iohannisn.r.), care sunt convins că e deschis, o discuţie de o mare majoritate de tip german, o coaliţie de tip german. (…) Ambiţia noastră e un mare pact naţional între noul PSD şi noul PNL. E singura şansă ca PSD să rămână la guvernare în următorii ani”, a spus Geoană.

Cookies