ARHIVA B365

Geoană confirmă discuțiile cu PNL despre o guvernare comună

Totodată, Geoană a afirmat că „şi în Camera Deputaţilor, printr-un fel de mimetism politic, lucrurile se vor întâmpla în egală măsură”, România urmând să ai aibă un nou Guvern „la final de februarie, cel târziu la început de martie”, scrie realitatea.net.

„Da, această discuţie există şi ea a fost confirmată şi de doamna Gorghiu şi de domnul Blaga, o confirm şi eu. Nu avem încă discuţii cu privire la aspecte concrete legate de oameni, de portofolii, nici nu vreau să intrăm în acest subiect înainte să stabilim principiile guvernării, să stabilim la momentul potrivit şi elementele de program de guvernare, pentru că aşa cum cei de la PNL îşi pregătesc un program de guvernare şi noi în comisiile permanente ale structurii noastre şi împreună cu mişcarea „România noastră” lucrăm la un program de guvernare, pe care evident îl vom consulta, îl vom concerta şi ne vom diferenţia faţă de cei care sunt de centru-dreapta şi în perioada următoare, pe măsură ce avansează conversaţia cu privire la dimensiunea parlamentară a noii majorităţi, care este esenţial. Vom avansa în paralel şi cu o discuţie cu privire la un program de guvernare, în care eu vreau, cum este firesc, să reprezint interesele celor pe care îi reprezint din punct de vedere politic”, a declarat Mircea Geoană.

În viziunea senatorului, „în clipa de faţă practic nu asistăm decât la o formă de formalizare a unei noi majorităţi”,  în care noul PSD „va reprezenta un interlocutor important pentru crearea majorităţii”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button