ARHIVA B365

Geoană: Condiţiile pentru schimbarea majorităţii la Senat, apoi la Cameră, sunt reunite

„Estimarea mea este că în cursul următoarelor zile, maximum o săptămână, vom avea concretizarea unei noi majorităţi în Senat şi apoi în Camera Deputaţilor, printr-un efect de mimetism politic. Condiţiile sunt practic reunite pentru o schimbare de majoritate la început în Senat, apoi la Cameră, şi ne putem pregăti în următoarele săptămâni de concretizarea unui proiect politic, a unui nou Guvern, a unei noi majorităţi”, a spus Geoană, conform Mediafax.ro.

El a susţinut că majoritatea actuală din Senat este foarte „fluidă” şi a arătat că senatorii sunt „deja convinşi” de faptul că viitorul constă într-o construcţie politică care să reprezinte stânga într-un parteneriat strategic cu dreapta.

Geoană a susţinut că nu este interesat de funcţia de preşedinte al Senatului şi a arătat că în discuţiile pe care le-a purtat cu reprezentanţii PNL nu s-a vorbit despre persoane care i-ar putea succeda lui Călin Popescu Tăriceanu.

„E prematur să discutăm de funcţii în viitoarea guvernare. Nu am discutat nici măcar de cine va ocupa poziţiile de la Senat sau Cameră. Nu există în clipa de faţă nicio formă de conversaţie în discuţiile cu partenerii noştri cu privire la vreo funcţie legată de o persoană sau alta. Nu am intrat în negocieri cu privire la persoane”, a spus Geoană.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button