Geoană, audiat în dosarul privind finanțarea campaniei sale prezidențiale din 2009

de:
19 feb. 2015
0 Afișari
Geoană, audiat în dosarul privind finanțarea campaniei sale prezidențiale din 2009

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, susține în fața judecătorilor Curții de Apel București că nu cunoaște detalii despre finanțarea campaniei sale electorale la alegerile prezidențiale din 2009, pe motiv că nu s-a ocupat personal. Mircea Geoană mai spune că Trezoreria partidului este cea care a coordonat strângerea de fonduri pentru campania sa, scrie libertatea.ro.

Întrebat dacă îl cunoaște pe Ioan Niculae, magnatul suspectat că ar fi contribuit ilegal la campania sa, Mircea Geoană a răspuns că îl știe întâmplător, din situații sociale, precum aceea că, spre exemplu, s-ar fi întâlnit întâmplător, când se aflau în vacanță, la mare și că s-ar fi salutat.

Fostul șef al social-democraților a mai declarat că nu a negociat niciodată cu Ioan Niculae și că nu i-a promis că îi va face favoruri dacă va ajunge președintele României.

Judecătoria Sectorului 1 București i-a achitat, pe fond, în acest dosar, pe Ioan Niculae și Gheorghe Bunea-Stancu, președinte al Consiliului Județean Brăila, dar DNA a contestat soluția la Curtea de Apel București.

Potrivit DNA, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD, pentru a obţine suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, pentru campania electorală a lui Mircea Geoană.

Cookies