Geo Center a fost ras complet de pe fața pământului. Terenul va fi transformat „într-un loc civilizat” destinat cetățenilor, susține Primăria Sectorului 6

30 apr. 2022
31584 Afișari
Geo Center a fost ras complet de pe fața pământului. Terenul va fi transformat „într-un loc civilizat” destinat cetățenilor, susține Primăria Sectorului 6
Geo Center a fost ras complet de pe fața pământului. Terenul va fi transformat „într-un loc civilizat” destinat cetățenilor, susține Primăria Sectorului 6. Sursa foto: Facebook

Complexul comercial Geo Center, ridicat pe strada Prelungirea Ghencea, a fost demolat după ce a funcționat mai bine de 28 de ani fără autorizațiile necesare. În prezent, terenul unde se aflau magazinele a fost curățat complet urmând ca aici să fie amenajat un „loc civilizat”, care să fie redat cetățenilor, după cum a transmis Primăria Sectorului 6.

După aproape trei decenii de funcționare ilegală, magazinele din complexul Geo Center au fost dărâmate de autoritățile Sectorului 6. Complexul din Capitală a fost demolat încă de pe data de 15 aprilie, însă până acum muncitorii s-au ocupat cu ridicarea resturilor realizate în urma dărâmării magazinelor și salubrizarea terenului, urmând ca în perioada următoare să înceapă reamenajarea spațiului.

„Nu are nimeni dreptul să ocupe în interes personal spațiul public”, a transmis Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că demolarea acestor magazine nu reprezintă altceva în afară de respectarea legii, deoarece nimeni nu poate să ocupe spațiul public în interes personal.

„Nu facem altceva decât să punem în legalitate. Nu are nimeni dreptul să ocupe în interes personal spațiul public. Au fost destule, în plus am dărâmat și garajele. Numai garajele au fost câteva sute. Din aceeași logică și aceeași politică pe care am aplicat-o în general, indiferent de ce înseamnă construcție pe spațiul public.

După cum știți, întotdeauna vin cu amenajări peisagistice. Ca să zic pe românește și drept, nu demolăm acum să îi dăm altcuiva spațiul. Și Băsescu a demolat chioșcurile. Noi considerăm că poate să vină cineva cu o investiție legală, cu autorizație de construire cu tot, pentru a desfășura pe spațiul public activități comerciale. Acolo o să trecem prin Consiliul Local un regulament și să vină să liciteze”, a precizat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, potrivit Wall Street.ro.

Geo Center reprezintă un complex comercial care a funcționat de 28 de ani fără autorizații pentru activitate. Acesta se afla într-o zonă din Capitală cunoscută pentru numărul mare de magazine și depozite de mobilier și articole pentru locuință.

 

Cookies