Genţile De Damă: Accesorii Versatile Necesare Oricărei Ținute! (P)

24 dec. 2021
34 Afișari
Genţile De Damă: Accesorii Versatile Necesare Oricărei Ținute! (P)
Genţile De Damă: Accesorii Versatile Necesare Oricărei Ținute!

Gențile reprezintă accesorii indispensabile în orice ținută pentru doamne, indiferent de ocazie. Tocmai pentru că fiecare locație implică un anumit cod vestimentar, multe femei au tendința de a achiziționa mai multe accesorii pe care nu apucă să le poarte și despre care descoperă mai târziu că sunt imposibil de integrat în ținute.

Acest lucru se întâmplă dacă nu vă planificați inteligent cumpărăturile și dacă nu stabiliți chiar de la început ceea ce vă doriți. Există totuși câteva modele clasice de genți, care nu se demodează și care sunt absolut necesare pentru orice femeie care își dorește să arate mereu impecabil.

Iată care sunt acestea!

Geanta de umăr

Aceasta vine în multe mărimi și modele, de obicei de la mediu la mic, cele mai mari fiind o excepție deoarece nu sunt cele mai comode. În funcție de preferințe, puteți opta pentru modele dreptunghiulare sau rotunjite. Într-o mărime mai redusă și cu un design pe măsură, o astfel de geantă poate constitui opțiunea perfectă pentru seară, în timp ce o geantă medie este potrivită pentru zi.

Geanta shopper

Dacă aveți nevoie să transportați mai multe lucruri sau nu sunteți întotdeauna foarte organizată, geanta shopper vă va scoate oricând din impas. Acesta are un aspect casual de cele mai multe ori, dar poate fi purtată și la ținute mai elegante.

Pentru un plus de mobilitate, este bine să acordați o atenție sporită tipului de compartimentare. Pentru a putea fi utilă și în cazul obiectelor mai voluminoase precum un laptop este indicat să nu fie prea divizată, dar să aibă totuși un buzunar intern pentru obiectele mai importante, astfel încât să le puteți găsi cu ușurință.

Geanta office

Aceasta este de obicei puțin mai mică decât geanta shopper și are mai multe compartimente. Totuși există multe modele extrem de practice în care se pot strecura cu ușurință chiar și dosarele de care aveți nevoie într-o zi de muncă.

Modele sunt de obicei de formă dreptunghiulară și au două barete destul de scurte și eventual una mai lungă care este detașabilă pentru a putea fi purtată inclusiv ca geantă de umăr.

Geanta tip plic

Această geantă este absolut indispensabilă pentru ocaziile speciale și evenimentele formale care au loc seara. Geanta tip plic reprezintă una dintre cele mai finuțe și rafinate modele de genți, care a cunoscut de-a lungul timpului numeroase interpretări, forme și culori.

Geanta tip rucsac

Nici măcar unei doamne elegante nu trebuie să îi lipsească această piesă. Deși rucsacul amintește de obicei de zona sport, în prezent aveți la dispoziție inclusiv rucsace casual realizate din materiale precum pielea naturală sau ecologică care arată mult mai bine și pot din integrate chiar și în ținutele pentru oraș.

Cum alegeţi geanta de damă

Indiferent de tipul de geantă în care doriți să investiți pe baza nevoilor dumneavoastră e bine să aveți în vedere câteva aspecte. Primul dintre acestea este calitatea. Aceasta se află în strânsă legătură cu longevitatea produsului pe care îl achiziționați și cu mesajul pe care îl transmite.

Trebuie să vă asigurați întotdeauna că produsul nu prezintă defecte la momentul cumpărării, ca toate fermoarele și închizătorile sunt perfect funcționale și că îl puteți purta cu lejeritate. De asemenea, este indicat să alegeți cu grijă nuanța, pentru a putea include geanta în cât mai multe ținute.

Abia după ce aveți deja câteva produse de bază – niște articole în culori neutre, vă puteți aventura către nuanțe mai vibrante, care să atragă atenția deoarece în ciuda aspectului inedit le veți putea purta mult mai rar.

Cum se asortează geanta de damă la ţinute

După ce aveți deja piesele necesare, nu mai trebuie decât să le includeți armonios în ținute pentru a obține un look reușit și actual în fiecare zi, care să vă dea o stare de bună dispoziție.

Cel mai important aspect în alegerea tipului de geantă este ocazia la care urmează să o purtați. Regula de aur este că gențile mari sunt potrivite exclusiv pentru timpul zilei, în timp ce acelea cu dimensiuni reduse sunt indicate pentru seară. În mod evident, și designul particular al fiecărei genți determină contextul în care aceasta ar putea fi purtată sau nu.

De asemenea, geanta trebuie să se potrivească din punct de vedere cromatic în ansamblul în care urmează să fie inclusă. Trebuie să existe o continuitate la nivelul tuturor accesoriilor pe care le purtaţi – geantă, curea, încălțăminte, iar cea mai simplă cale de a realiza acest lucru este să optați pentru nuanțe similare sau chiar aceeași nuanță în cazul în care este posibil.

Potrivirea lor trebuie să țină cont atât de culoare, cât și de material.

Acestea sunt principalele reguli pe care ar trebuie să le cunoască orice doamnă atunci când vine vorba de genți și poșete de damă pentru a avea mereu o apariție elegantă și rafinată, indiferent de locația în care se află. Totuși, nu vă sfiiți să experimentați și să adaptați fiecare produs la stilul propriu deoarece moda nu este doar despre trenduri și tipare, ci și despre originalitate!

Sursă foto: unsplash.com

Cookies