Genin: mai mult decât şaorma

de:
04 nov. 2010
10 Afișari
Genin: mai mult decât şaorma

Uşor, uşor, din şaorme şi cartofi prăjiţi, pe care le făcea el însuşi cel mai adesea, patronul şi-a deschis un restaurant lângă şaormerie, apoi s-a mutat într-un spaţiu mai larg şi mai bine plasat, în complexul Floreasca, pe colţ, pe care l-a decorat cum a ştiut el mai bine.

Restaurantul are succes, este cel mai adesea plin în week-enduri, iar în timpul Ramadanului, în fiecare seară, familii numeroase de musulmani, venite chiar în microbuze, rupeau postul la Genin. Succesul este de înţeles, pentru că mâncarea este foarte bună, iar după o masă copioasă te poţi relaxa la o narghilea.

Mare amatoare de mâncare arăbească, nu puteam rata restaurantul Genin. Chiar dacă decorul nu este tocmai pe gustul meu, amintindu-mi destul de mult de un restaurant de hotel din vremuri trecute (aş fi preferat ceva tradiţional arăbesc), cu neoane care te orbesc în cea mai mare parte a timpului (deşi mai spre noapte atmosfera devine mai intimă, cu lumânări), am găsit o modalitate de a mă bucura de preparatele Genin: se poate comanda prin telefon, trebuind însă să te duci să ridici comanda. Chelnerii sunt de fiecare dată foarte amabili şi îndatoritori, chiar dacă nu adăstezi prea mult în restaurant.

Vă recomand cu căldură frigăruile de berbecuţ şi ras asfour-ul de vită, dar toate preparatele sunt foarte bune: falafelul, labne, sambusek cu brânză sau spanac, humus snoubar, fatouche, arayes. Restaurantul oferă şi multe preparate din bucătăria internaţională, ba chiar şi româneşti (ciorbă de burtă), dar recunosc cinstit că nu am avut curiozitatea să le încerc. Preţurile sunt cuprinse cam între 10 şi 30 de lei (cele mai scumpe fiind, fireşte, felurile din vită). Între timp s-a redeschis şi şaormeria Genin, iar produsul celebru între spectatorii de meciuri pe stadionul din Ştefan cel Mare este livrat şi acasă.

Cookies