ARHIVA B365

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, ELIBERAT CONDIŢIONAT

Generalul Victor Atanasie Stănculescu va fi eliberat condiţionat din închisoare, anunţă România TV.

În luna martie 2014, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiționată din închisoare a fostului general de armată Victor Athanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de detenție în dosarul Revoluției de la Timișoara.

La acea dată, avocatul lui Victor Atanasie Stănculescu, în vârstă de 85 de ani, susţinea că fostul general a avut o atitudine ireproșabilă în penitenciar și a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava.

De asemenea, avocatul invoca vârsta înaintată a lui Stănculescu și a cerut judecătorilor eliberarea acestuia ținând cont și de aplicarea legii penale mai favorabile. De cealaltă parte, procurorul de ședință s-a opus eliberării condiționate a lui Victor Atanasie Stănculescu susținând că faptele de care se face acesta vinovat sunt foarte grave.

Victor Athanasie Stănculescu a fost condamnat în octombrie 2008 la 15 ani de închisoare și degradarea militară, în dosarul evenimentelor produse în Bucureşti în timpul Revoluţiei din 1989, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

De-a lungul anilor, el a depus în instanțe mai multe cereri de eliberare din închisoare, susținând că are probleme grave de sănătate, iar afecțiunile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul penitenciar. Toate solicitările sale au fost însă respinse de judecători.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button