Șeful masonilor din România, audiat la DNA, în dosarul lui Toni Greblă

de:
22 ian. 2015
0 Afișari
Șeful masonilor din România, audiat la DNA, în dosarul lui Toni Greblă

UPDATE: La ieșirea de la DNA, Bartolomeu Săvoiu a spus că nu are nicio implicare în dosarul în care Toni Greblă este acuzat de trafic de influență. 

Constantin Bartolomeu Săvoiu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.15, fiind însoţit de anchetatori.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că pe numele lui Bartolomeu Săvoiu a fost emis un mandat de aducere, pentru a da declaraţii în dosarul în care judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este suspectat de trafic de influenţă, iar finul acestuia, omul de afaceri gorjean Ion Bîrcină, de cumpărare de influenţă.

Potrivit unor documente ale procurorilor, generalul în rezervă este suspectat de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate. De aceleaşi fapte ar fi suspectaţi şi Toni Greblă şi Ion Bîrcină.

Anchetatorii susţin că, începând din august 2014, Toni Greblă ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Ion Bîrcină şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca „Generalul”. Aceştia ar fi iniţiat „raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) şi demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic, cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova”, se arată în documentele citate.

Toni Greblă a fost şi el adus cu mandat la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute. Judecătorul Curţii Constituţionale a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu a dat nicio declaraţie şi că faptele de care procurorii îl acuză nu au nicio legătură cu activitatea sa la Curtea Constituţională, precizând că mai împrumuta o maşină de la Ion Bîrcină, dar „era în familie”.

Întrebat dacă a primit rochii pentru soţia sa, precum şi alte foloase necuvenite, pentru traficarea influenţei, aşa cum susţin procurorii, Toni Greblă a spus că nu a primit nimic şi că el nu a făcut afaceri. (CITEȘTE mai multe AICI).

 

 

Cookies