Gemenii Imperio, după o zi de alergat prin București, pe linia lui 25. Acum, urmează alte două linii STB pe care vor circula tramvaie noi, de la Astra Arad: 32 și 21

02 mart. 2023
2310 Afișari
Gemenii Imperio, după o zi de alergat prin București, pe linia lui 25. Acum, urmează alte două linii STB pe care vor circula tramvaie noi, de la Astra Arad: 32 și 21
Gemenii Imperio, după o zi de alergat prin București, pe linia lui 25. Acum, urmează alte două linii STB pe care vor circula tramvaie noi, de la Astra Arad: 32 și 21 | Sursă foto: Facebook-Tramclub

De la început de primăvară, pe linia de tramvai cu indicativul 25 a intrat primul Imperio. Următoarele linii ce vor beneficia de noi tramvaie sunt 32 și 21, alte două rute extrem de aglomerate din Capitală.

Liniile 32 și 21, următoarele pe care vor circula tramvaiele Imperio

Pe linia de tramvai 25, PMB a introdus deja tramvaiele Imperio. Acestea au început să circule de miercuri, 1 martie 2023. Pe ruta ce este cuprinsă între Giurgiului (Gara Progresu) și Depoul Militari vor circula un total de 12 tramvaie noi, graficul de livrare pentru acestea fiind de 4 unități în fiecare lună.

Următoarele linii din Capitală pe unde bucureștenii vor circula cu tramvaiele produce de Astra Arad sunt:

  • 32 – Ruta cuprinsă între Depoul Alexandria și Piața Unirii,
  • 21 – Rută cuprinsă între Gara Obor și Piața Sfântul Gheorghe.

În ceea ce privește linia de tramvai 32, noile tramvaie vor circula pe aceasta cel mai probabil începând cu luna mai a anului 2023. Pe traseul tramvaiului 21, intrarea tramvaielor Imperio este condiționată de evoluția lucrărilor de la Pasajul Doamna Ghica, după cum transmite publicația Sectorul4news.ro.

Tramvaiele noi circula prin București de anul trecut

Prima linie de tramvai din București ce a fost complet dotată cu noile tramvaie Imperio este cea pe care circulă tramvaiul 41. Aceasta face legătura între Ghencea și Piața Presei.

Primul tramvai produs de Astra Arad a început să circule în București, pe linia 41, în data de 10 decembrie 2022, iar ultimul, de pe această linie, a fost introdus în data de 3 februarie 2023. În total, 20 de astfel de tramvaie funcționează la acest moment pe linia de metrou ușor.

Primarul General al Capitalei a declarat joi, 2 martie 2023 următoarele:

Vom continua modernizarea transportului public din Capitală, astfel încât acesta să devină o opțiune cât mai atractivă pentru deplasarea în oraș.

În total, în București trebuie să ajungă 100 de tramvaie Imperio produse de compania Astra Arad

Cookies