ȘTIRI

GDF Suez, obligată să refacă facturile la gaz. Amendă de 200.000 lei

Amenda a fost decisă vineri seara iar francezii au la dispoziţie 48 de ore lucrătoare pentru a achita jumătate din ea, 100.000 de lei, a precizat, pentru Economica.net, Marius Vladu, purtător de cuvânt al ANRE.

„Acţiunea de control a început încă din iulie, după ce am primit sesizări din piaţă. Practica facturării în avans a consumului de gaze a adus o amendă de maximul posibl prevăzut de legislaţia în domeniu. Dacă ei nu se vor conforma şi vor schimba de îndată facturile, îi vom mai amenda”, a spus Vladu.

Potrivit acestuia, furnizorul de electricitate pentru regiunea Olteniei, CEZ, trebuie, la fel, să renunţe la facturarea în avans sau va fi, la rândul său, amendat. Publicaţia noastră a relatat şi despre această practică a CEZ.

De asemenea, oricare alt furnizor de energie electrică sau gaze din România care mai practică acest sistem de facturare trebuie să renunţe de urgenţă la el, altfel, la sesizări ale clienţilor, media sau la autosesizate, ANRE va declanşa controale ce se pot finaliza cu amenzi, pe modelul GDF Suez.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button