Gazonul montat de Oprişan a făcut de ruşine Naţional Arena

de:
06 sept. 2011
0 Afișari
Gazonul montat de Oprişan a făcut de ruşine Naţional Arena

Aşa cum observaseră jucătorii naţionalei României încă de la primul antrenament pe noua arenă, calitatea gazonului este execrabilă. La orice alunecare sau intervenţie, brazde întregi de iarbă şi pământ se derprind.

Gazonul a făcut şi o victimă: Costin Lazăr şi-a sucit piciorul din cauza unei brazde desprinse şi a trebuit să fie înlocuit de către antrenorul Naţionalei, Victor Piţurcă, cu Bogdan Stancu.

Intrebat despre starea gazonului, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus: „Asta e viata, acceptabil fata de ce ma asteptam sa fie, de nu mai stiam in ce parte s-o iau. Sa dau ordin la firul ierbii sa creasca nu pot nici eu”.

Gazonul a fost montat de firma lui Adrian Oprişan, fratele politicianului Marian, responsabil şi de „plaja” pe care România pierdea cu 2-5 cu Danemarca, în 2003, pe vechiul „23 August”, conform gsp.ro.  În 2003, a fost, conform FRF, “prea frig”! România – Danemarca s-a jucat pe nisip. Acum, spune Primăria Capitalei, a fost „prea cald”. Covorul de gazon a costat 80.000 de euro, fiind importat din Italia.

Primăria Municipiului Bucureşti a transmis miercuri că responsabilitatea pentru gazon nu îi aparţine, ci aparţine constructorului stadionului.

„Acest lucru a depins exclusiv de constructor care a angajat o firma din Italia, iar aceasta, la randul ei, a contractat o alta firma din Romania. Prin urmare, cel care trebuie sa dea explicatii privind starea gazonului este constructorul. De altfel, Primaria Municipiului Bucuresti nu este specializata si nu dispune de personal cu expertiza in acest domeniu. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Primarul General a propus in repetate randuri CGMB solutia managementului privat al Arenei Nationale.” – se arată într-un comunicat transmis de Primăria Generală.

Printr-un comunicat transmis B365.ro, Primăria Capitalei informează că rulourile de iarbă au fost montate pe stadion din luna iulie şi că nu s-a scurs suficient timp de atunci pentru maturizare. “După această dată, temperaturile extrem de ridicate, dar şi lipsa precipitaţiilor, nu au permis o dezvoltare corespunzătoare a rădăcinilor, astfel încât să se asigure o legătură puternică între ruloul de iarbă şi stratul suport. Acest fenomen este des întâlnit la stadioanele noi, unde vegetaţia a avut nevoie de câteva luni pentru a realiza o legătură foarte strânsă cu stratul suport”, au explicat reprezentanţii PMB care au adăugat că toate costurile de refacere a gazonului după meci vor fi suportate de organizatorul evenimentului – clubul de fotbal.

“Ca urmare a faptului că bucureştenii meritau să se bucure de acest stadion cât şi a solicitărilor UEFA, am ales varianta desfăşurării mai multor evenimente decât se prevăzuse iniţial, respectiv meciurile echipei naţionale, dar şi ale echipelor care s-au calificat în grupele Champions League şi Europa League, cu măsurile compensatorii necesare”, au conchis oficialii Primăriei Generale.

Cookies