Gazonul de pe șinele de tramvai, pericol pentru călători. STB somează Primăria Sectorului 5 să ia măsuri, după ce un incident a avut loc pe linia 32

04 aug. 2023
18054 afișări
Gazonul de pe șinele de tramvai, pericol pentru călători. STB somează Primăria Sectorului 5 să ia măsuri, după ce un incident a avut loc pe linia 32
Gazonul de pe șinele de tramvai, pericol pentru călători. STB somează Primăria Sectorului 5 să ia măsuri, după ce un incident a avut loc pe linia 32 | Sursa foto: Facebook - Esti din Sectorul 5, daca...

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este somat de Societatea de Transport București să scoată gazonul de pe liniile de tramvai. Gazonul montat pe calea de rulare a provocat deraieri, iar un incident a avut loc chiar ieri, pe data de 3 august, pe linia 32.

STB a solicita Primăriei Sectorului 5 de mai multe ori să scoată gazonul

Prin proiectul „Amenajarea linillor de tramvai prin înierbarea și instalarea de sisteme de irigații”, realizat în baza protocolului dintre Primăria Sectorului 5 și STB, au fost stipulate clauze cu privire la intervențiile la calea de rulare a tramvaielor pe care STB trebuie să le facă.

Astfel, PS5 trebuia să dezafecteze și să refacă gazonul pentru efectuarea intervențiilor programate și anunțate, dar a acționat pe dos, punând straturi succesive de rulouri de gazon, unul peste altul, depășind coama șinei.

După ce a fost montat gazonul și sistemele de irigații, STB a făcut doar revizii tehnice care nu au presupus scoaterea gazonului. Acest lucru a condus la acumularea de apă în unele zone, iar fundația a început să colmateze. Astfel, stabilitatea căii de rulare a fost afectată în plan transversal și longitudinal, a transmis ClubulFeroviar.ro.

Pe durata exploatării, au apărut deficiențe pe care STB a intenționat să le remedieze prin intervenții. În acest scop a solicitat de-a lungul timpului Primăriei Sectorului 5 să scoată gazonul, pământul și sistemul de irigații de pe calea de rulare a tramvaielor, punctual, în zonele cu probleme pentru readucerea în parametri a acesteia.

Iată ce se arată într-o adresă trimisă de STB către Primăria Sectorului 5:

Primăria Sectorului 5 nu a dat niciodată curs acestor solicitări, astfel STB S.A. nu a putut realiza reparațiile necesare la calea de rulare a tramvaielor. Neefectuarea reparațiiior curente la calea de rulare a determinat accentuarea deficiențelor apărute, conducând până la producerea câtorva evenimente de circulaţie (inclusiv trei deraieri) şi la apariţia unor deficiențe din ce în ce mai grave care pun în real pericol circulaţia în condiţii de siguranță a materialului rulant.

STB a cerut Primăriei Sectorului 5 să scoată gazonul de pe calea de rulare a tramvaielor

STB SA a solicitat Primăriei Sectorului 5 să dispună urgent dezafectarea gazonului, a pământului şi a sistemului de irigații de pe următoarele artere:

  • Şoseaua Alexandriei,
  • Calea Rahovei,
  • Calea Ferentari,
  • Calea 13 Septembrie,
  • Șoseaua Progresului.

STB cere Primăriei să aducă la starea inițială ampriza de rulare pentru efectuarea tuturor lucrărilor de întreținere necesare pentru asigurarea condițiilor optime de circulație pentru toate tipurile de tramvaie, a mai spus Clubul Feroviar.

Un tramvai a deraiat joi, 3 august, pe linia 32

Linia 32 a fost blocată joi, 3 august, după ce un tramvai a deraiat de pe șine. Incidentul a avut loc pe Șoseaua Alexandriei.

Din acest motiv, pentru preluarea fluxului de călători, s-a înființat o linie navetă care a circulat între depoul Alexandria și Piața Chirigiu, întorcându-se pe Strada Năsăud.

La fața locului s-au deplasat mijloace de intervenție pentru a gestiona situația și pentru a pune vagonul deraiat pe șine în cel mai scurt timp posibil. Echipele de specialiști au lucrat pentru remedierea daunelor produse infrastructurii și pentru a restabili circulația în condiții de siguranță, a transmis Info Trafic România.

Linia 32 a fost blocată timp de 125 de minute, între orele 11:50-13:55.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies