Bătaie de joc: Gazonul de pe National Arena, schimbat a treia oară într-un an

de:
03 sept. 2012
1 Afișari
Bătaie de joc: Gazonul de pe National Arena, schimbat a treia oară într-un an

Absenţa ierbii de pe porţiuni din ce în ce mai mari ale terenului, precum şi decizia selecţionerului Victor Piţurcă ca echipa naţională să dispute pe Arena Naţională toate meciurile de pe teren propriu din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 a determinat federaţia să hotărască montarea celui de-al patrulea covor de iarbă pe cel mai mare stadion din ţară.

„Cu Andorra nu vom juca pe acest gazon. Suntem în operaţiunea de schimbare. Vine o echipă din Polonia şi împreună cu o echipă din România vor decoperta gazonul mâine şi poimâine. Iar joi urmează să se înceapă operaţiunea. Deja sunt pe drum camioanele cu gazon”, a spus Mircea Sandu, citat de realitatea.net

Deşi nu a dezvăluit costurile montării noului covor de iarbă, preşedintele a precizat că operaţiunea va fi suportată în colaborare de FRF, două cluburi şi Primăria Bucureşti. „Este o colaborare între cluburile Dinamo, Steaua, Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Bucureştiului. Sperăm ca până sâmbătă noaptea să fie montat noul gazon, iar marţi să fie în regulă”, a explicat Sandu.

Având o capacitate de 55.000 de locuri, Arena Naţională a fost inaugurată la 6 septembrie 2011. La prima partidă, România – Franţa, disputată în preliminariile Euro 2012, peluza de pe Arena Naţională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. După acest meci, constructorul arenei şi-a asumat înlocuirea gazonului şi a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Naţională a fost înlocuit apoi pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza atunci că stadionul trebuie să respecte cerinţele care se impun pentru buna organizare şi desfăşurare a finalei Ligii Europa.

Noul gazon a costat Municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei. Lucrările de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA şi UEFA.

Cookies