Gazonul de pe Arena Naţională va fi încălzit cu ţevi de apă caldă

de:
22 sept. 2011
6 Afișari
Gazonul de pe Arena Naţională va fi încălzit cu ţevi de apă caldă

Naţional Arena se dorea a fi cel mai modern stadion, din punct de vedere tehnic, însă, autorităţile s-au zgârcit şi au montat un sistem de căldură cu agent termic, iar acesta nu este suficient de mare pentru „aerisirea gazonului”, notează Evenimentul Zilei. Atunci când va ninge, zăpada va fi topită cu ajutorul apei calde, care va străbate mii de metri de ţeavă. Specialiştii nu sunt de acord cu funcţionalitatea acestui sistem şi spun că, dacă se folosea un sistem pe bază de energie electrică, era „mult mai bine”.

Inginerii mai precizează că, dacă pe ţeavă va trece apă prea caldă, la o temperatură de 60-70 de grade Celsius, iarba va fi compromisă. Un alt defect tehnic al Arenei Naţionale este sistemul de ventilaţie, care nu a fost bine pus la punct. Astfel, pe stadion vara efectul de seră se va produce des, potrivit celor care au lucrat la Naţional Arena şi care care au povestit că, atunci când au montat gazonul, era foarte cald pe stadion.

Ian McClements, angajatul UEFA, a spus că durata de viaţă a noului gazon depinde de mediu, dar şi de felul în care este întreţinut pentru că iarba are nevoie de lumină, destul de puţină pe stadionul naţional.

Cookies