Gazonul de pe Arena Naţională, protejat cu prelată şi instalaţie de încălzire pentru meciul Steaua-Twente

de:
08 feb. 2012
0 afișări
Gazonul de pe Arena Naţională, protejat cu prelată şi instalaţie de încălzire pentru meciul Steaua-Twente

.”Instalaţia de încălzire funcţioneză la parametri normali, realizând o temperatură de 16 grade Celsius la nivelul solului şi 14 grade Celsius la firul ierbii, păstrând sub prelata întinsă deasurpa terenului de joc o umiditate de 22-26%. Datorită prelatei cu care este acoperit gazonul s-au menţinut temperatura şi umiditatea, astfel încât acesta să poată avea propriul microclimat. Acest lucru menţine în condiţii optime starea gazonului, ceea ce ne asigură un teren de joc bun, fără a fi necesară înlocuirea unor porţiuni de gazon de pe suprafaţa acestuia. Prelata care protejează gazonul va fi ridicată numai atunci când o vor permite condiţiile meteo”, se menţionează în comunicatul ALPAB.

Potrivit sursei citate, până la ora meciului, programat în 16 februarie, gazonul va fi întreţinut prin căldura, deszăpezire, fertilizare şi drenaj. Operaţiunea de deszăpezire a început, marţi, şi ar putea dura două zile, fiind efectuată de 100 de deţinuţi de la Penitenciarul Jilava, retribuiţi cu 4,134 de lei/oră, fiecare.

Comunicatul precizează că închiderea acoperişului stadionului, o manevră riscantă, ar fi putut duce la acumulări mai mari de zăpadă decât în condiţile actuale. „Ţinând cont de viscolul din ultima perioadă, operarea acoperişului a fost o manevra de risc. În plus, din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, şi chiar dacă ar fi fost închis, curenţii de la nivelul gazonului ar fi creat acumulări de zăpadă poate mai mari decât acumulările de zăpadă create în condiţiile în care acoperişul este deschis.”

Meciul Steaua – Twente Enschede, contând pentru manşa tur a 16-imilor Ligii Europa, va avea loc în 16 februarie, de la ora 22.05.

Cookies