ARHIVA B365

Gaură de 2 miliarde euro, lăsată de Guvernul Ponta, la Casa de Pensii

Auditul efectuat de Curtea de Conturi a scos la lumină abateri contabile grave, dar şi prejudicii financiare care au constat, în principal, în acordarea unor plăţi nelegale în anul 2014.

În urma auditului financiar efectuat la Casa Naţională de Pensii Publice, Curtea de Conturi a constatat abateri în valoare totală de 10 miliarde de lei, pentru perioada 2012 – 2014, potrivit bn24.ro

Conform raportului depus în Parlament, două case teritoriale de pensii au făcut modificări contabile în valoare de 9 miliarde de lei fără documente justificative. Curtea a constatat nereguli în efectuarea unor plăţi.

Casa a dat pensii anticipate în valoare de 10 milioane de lei unor persoane care realizau venituri şi din salarii. De asemenea, au fost efectuate plăţi nejustificate reprezentând pensia de urmaş.

Casa a plătit, în mod voluntar, aproape jumătate de milion de lei, unor persoane care încă se aflau în proces cu instituţia, fără a fi pronunţată o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Curtea de Conturi a mai constatat şi că instituţia a plătit pensii şi facilităţi precum transportul pe calea ferată, în valoare de 3 milioane de lei, unor persoane decedate.

Mai mult pe bn24.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button