GAUDEAMUS 2014: Peste 42.000 de vizitatori la Târgul de Carte Gaudeamus, în primele 3 zile

de:
22 nov. 2014
2 Afișari
GAUDEAMUS 2014: Peste 42.000 de vizitatori la Târgul de Carte Gaudeamus, în primele 3 zile

GAUDEAMUS 2014:  

Astfel, vineri, Bursa de Contacte din incinta a fost gazda celei de a XII-a editii a Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu”, organizat de Radio Romania. La editia din acest an au participat sase elevi din intreaga tara, castigatorii etapelor zonale ale concursului, organizate de Studiourile regionale ale Radio Romania, informeaza un comunicat citat de Mediafax.

Castigatorii primelor trei locuri au fost Monica Litra (locul I), eleva a Colegiului National Pedagogic „Stefan Velovan” din Craiova, Marius-Alexandru Teodorescu (locul II), elev la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, si Stefan Ciocioi (locul III), elev al Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanta.

Premiile, constand in sume de bani destinate achizitionarii de carti din targ, au fost oferite de Radio Romania.

Pentru a doua oara la aceasta editie, Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a fost prezent, vineri, in incinta Targului Gaudeamus, de aceasta data in calitate de invitat special la lansarea volumului „Tranzitia. Primii 25 de ani”, semnat de Alina Mungiu-Pippidi si Vartan Arachelian si aparut la Editura Polirom.

GAUDEAMUS 2014:  

Targul International Gaudeamus – Carte de Invatatura 2014 are loc pana duminica, in Pavilionul Central (A) al Complexului Expozitional Romexpo. Evenimentul, ajuns la editia cu numarul XXI, este initiat si organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania.

Targul International Gaudeamus este principala componenta a Programului Lectura, un proiect de anvergura nationala initiat de Radio Romania in 1994, avand ca principal obiectiv sustinerea culturii romanesti prin evenimente expozitionale dedicate cartii si educatiei. Palmaresul celor 20 de ani de existenta, care insumeaza 83 de targuri Gaudeamus, peste 2.300.000 de vizitatori si aproape 8.700 de manifestari organizate in acest cadru, aduce Radio Romania in pozitia de lider in industria evenimentelor de acest tip din Romania, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Accesul publicului in incinta targului se va face pe baza biletelor (in valoare de 5 lei) si a abonamentelor (in valoare de 10 lei, valabile pentru toata perioada), care vor constitui totodata si suportul pentru tombola Gaudeamus. Ca si la editiile precedente, mai mult de jumatate dintre vizitatorii targului vor beneficia de acces gratuit in incinta: prescolarii, elevii, studentii, cadrele didactice, profesionistii din domeniile editorial – educational, jurnalistii, pensionarii, persoanele cu dizabilitati si insotitorii acestora, grupurile organizate.

Programul de vizitare este zilnic, intre orele 10.00 si 20.00

Cookies