Gata, stația STB “Laborator” e deschisă de astăzi

10 dec. 2021
10481 Afișari
Gata, stația STB “Laborator” e deschisă de astăzi
Gata, stația STB “Laborator” e deschisă de astăzi

STB anunță că stația “Laborator”, care a fost închisă din luna februarie pentru lucrări de modernizare a peronului, este, de astăzi, funcțională.

Stația STB “Laborator” de pe șoseaua Mihai Bravu, pe sensul spre Calea Vitan, a fost închisă temporar pentru modernizarea peronului.

Stația de tramvai “Laborator” (liniile  1, 19 și 135) a fost mai întâi modernizată, iar apoi verificată de angajații Societății de Transport București. 

Gata, stația STB “Laborator” e deschisă de astăzi
Stația STB “Laborator” e deschisă de astăzi, după 7 luni de lucrări de modernizare a peronului. Sursa foto: STB

STB anunță că o Comisie de Urmărire a Lucrărilor din companie a verificat felul în care a fost făcută modernizarea și a  a constatat îndeplinirea condițiilor de reînființare a stației.

Prin urmare, începând din 10.12.2021, stația “Laborator” va fi funcțională.”, a anunțtat STB

7 luni de modernizare a stației de tramvai „Laborator”

Lucrările de modernizare a stației de tramvai „Laborator” au durat destul de mult, spre enervarea multora dintre bucureștenii care circulă cu liniile care trec pe-acolo, dar 7 luni nu au oprit în acea stație.

STB a anunțat la începutul lunii februarie suspendarea stației pentru executarea unor lucrări de reabilitare inițiate de Primăria Sectorului 3.

Gata, stația STB “Laborator” e deschisă de astăzi
Stația STB „Laborator”, după modernizare. Sursa foto: STB

Pavajul și balustradele au fost montate până la începutul lunii mai, dar au mai întârziat copertinele și băncile, lucru care s-a întâmplat la începutul lui septembrie, adică vreo patru luni mai târziu.

Pe la mijlocul lui septembrii, când copiii reîncpeau școala, Asociația „Metrou Ușor” vorbea despre lucrările de modernizare inacceptabil de îndelungate de la stația „Labrador”, pe care o numea „Stația muzeu”

După celebra sintagmă „autostradă muzeu”, Primăria Sectorului 3 patentează prima stație de transport public modernizată în care nu oprește niciun mijloc de transport. Este vorba despre stația de tramvai „Laborator”, aflată pe sensul de mers către Calea Vitan, aferentă liniilor 1, 19 și 135. În prima zi a noului an școlar, călătorii făceau semne în zadar vatmanilor și șoferilor să oprească”, scria pe contul de Facebook al Asociației Metrou Ușor.

Asociația Metrou Ușor compara durata reabilitării stației „Labrador” cu reabilitarea unui peron de pe linia 5, unde lucrările au fost finalizate, tot de către STB S.A., în aproximativ o săptămână.

 

 

Cookies