ÎN BUCUREȘTI

Gata cu condica de la intrare! De pe 3 iunie angajații Primăriei Capitalei vor intra la muncă pe baza cardului nominal

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni că de joi, 3 iunie, toți angajații Primăriei Bucureștiului vor intra la muncă pe baza unui card nominal. Edilul subliniază nevoia de a implementa cât mai multe măsuri de acest gen, pentru a eficientiza pe cât posibil operațiunile din Primărie.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a anunțat luni pe pagina sa de Facebook că Primăria Capitalei implementează un sistem modern de acces pentru angajații instituției, pe bază de card nominal.

Primarul pune accentul pe importanța transparenței în interacțiune, dar și pe necesitatea monitorizării cât mai clare a activității pe care o prestează angajații primăriei, în vederea realizării unei evaluări mai ample a implicării lor în rezolvarea problemelor.

„Din 3 iunie introducem sistemul de acces pe bază de card nominal pentru toți angajații care lucrează în Primăria Capitalei.

Interacțiunea cu cetățenii trebuie să devină cât mai transparentă, iar problemele acestora să fie rezolvate în timp cât mai scurt. Prin implementarea acestui sistem modern și sigur, ne dorim o monitorizare cât mai clară a activității care se desfășoară în fiecare zi în cadrul instituției. Și mă refer aici atât la persoanele și tipurile de probleme pe care cetățenii doresc să le rezolve la nivelul instituției, cât și la activitatea efectivă a salariaților din cadrul Primăriei.”, a transmis Nicușor Dan.

Mai mult, potrivit comunicatului emis astăzi pe aceeași temă de PMB, sistemul pe bază de card va oferi o evidență mai clară a angajaților și va ajuta la sporirea siguranței acestora la locul de muncă, mai ales în contextul pandemiei.

„Renunțăm la utilizarea condicii de prezență”, anunță primarul Capitalei

Nicușor Dan vede această măsură drept un pas în îndepărtarea birocrației, motiv pentru care angajații nu vor mai semna condica de prezență în momentul în care vin la muncă. De asemenea, edilul consideră că este un pas „binevenit”, menit să le simplifice activitatea.

„Eliminăm treptat și birocrația, facem un pas în față și renunțăm la utilizarea condicii de prezență, în sistem fizic, prin semnare cu pixul, la venire și la plecare.
Pentru marea majoritate a oamenilor din PMB va fi un pas binevenit, care le va simplifica activitatea. Ușa mare a Primăriei este deschisă tuturor, atât angajaților, cât și vizitatorilor, iar instituția este pregătită să asigure tuturor un cadru cât mai sigur, mai ales în contextul pandemiei.”, a scris Nicușor Dan în încheierea postării.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button