„Gașca spărgătorilor din Centru”. Intrau peste oameni în casele lor din București și furau tot ce prindeau. De la o femeie au plecat cu bunuri de 30.000 de lei

06 oct. 2023
607 Afișari
"Gașca spărgătorilor din Centru". Intrau peste oameni în casele lor din București și furau tot ce prindeau. De la o femeie au plecat cu bunuri de 30.000 de lei. Imagine simbol: Freepik

Trei persoane au fost reținute de polițiști, fiind bănuite că ar fi furat mai multe bunuri și sume de bani semnificative.

Polițiștii au efectuat percheziții domiciliare

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare, pe 3 octombrie 2023, trei mandate de percheziție domiciliară în București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie calificată.

Pe data de 12 septembrie, o femeie a sunat la 112 și a anunțat că, în intervalul 4 august – 12 septembrie 2023, cineva i-ar fi furat mai multe bunuri din locuința sa aflată în Sectorul 1 al Capitalei.

Apelul a fost preluat de către Secția 2 Poliție.

Valorea bunurilor sustrase ar fi atins suma de 30.000 de lei.

Pe 13 septembrie 2023, Secția 2 Poliție a primit un nou apel, de data aceasta, de la un bărbat. Acesta le-a comunicat polițiștilor că, în jurul orei 23:30, mai multe persoane necunoscute, care aveau și fețele acoperite, ar fi pătruns în locuința sa din Sectorul 1 și, prin amenințări și acte de violență, ar fi reușit să-i fure suma de 1.160 de lei.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate în ambele cazuri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul colegilor din cadrul Secției 2 Poliție, au identificat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, care ar fi pătruns în imobilul din Sectorul 1, de unde ar fi sustras bunuri, pe care apoi, le-ar fi valorificat.

De asemenea, în sarcina  a doi dintre bărbați, în vârstă de 35, respectiv 40 de ani, s-a mai stabilit și săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, comisă la data de 13 septembrie 2023”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

Trei dintre bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore

În comunicatul transmis de Poliția Capitalei se mai precizează faptul că, pe data de 3 octombrie, au fost efectuate perchezițiile domiciliare și au fost depistați doi dintre bănuiți.

Ulterior, la data de 4 septembrie 2023, au fost depistați și ceilalți doi bărbați, iar toate persoanele în cauză au fost conduse la audieri.

În baza probatoriului administrat, trei dintre bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și de tâlhărie calificată.

Te-ar putea interesa și:

Cookies