Garry Kasparov vine la București. Cel mai mare șahist al lumii va deschide turneul Grand Chess Tour

20 apr. 2022
232 Afișari
Garry Kasparov vine la București. Cel mai mare șahist al lumii va deschide turneul Grand Chess Tour
Garry Kasparov vine la București. Cel mai mare șahist al lumii va deschide turneul Grand Chess Tour

Garry Kasparov vine la București pentru a deschide prima etapă a turneului mondial Grand Chess Tour 2022. În cadrul competiției vor participa 10 dintre cei mai buni șahiști ai lumii, printre care și cel mai bun șahist al României la momentul actual.

Garry Kasparov vine la București

Multiplul campion mondial Garry Kasparov vine la București în data de 4 mai 2022 pentru a deschide prima etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour. Acesta este considerat unul dintre cele mai importante turnee de șah la nivel mondial.

Superbet Chess Classic România reprezintă prima din cele 5 etape ale competiției Grand Chess Tour 2022 (din Europa și din Statele Unite ale Americii). Se va desfășura la București, în perioada 4-15 mai.

Garry Kasparov a fondat turneul în urmă cu 14 ani, iar acesta reunește an de an cei mai buni șahiști din întreaga lume. În etapa organizată în Capitală vor participa 10 mari maeștri (GM), desemnați ca fiind unii dintre cei mai buni jucători de șah din lume, dar și cel mai bun șahist al României, Bogdan-Daniel Deac (locul 59 mondial), care a primit un wildcard (un drept extraordinar de participare) pentru această competiție.

Cel mai mare șahist al lumii va deschide turneul Grand Chess Tour

Aceasta este a treia ediție a competiției care se organizează și în România.

„Prezența marelui maestru Garry Kasparov în țara noastră, în deschiderea circuitului Grand Chess Tour, ne onorează și reprezintă o ocazie extraordinară de a încuraja tinerii să descopere tainele acestui sport al minții”, declară Augusta Dragic, președinta Fundației Superbet.

Ceremonia va începe la ora 16:00, la Palatul Parlamentului, iar în cadrul acesteia va fi prezentat turneul și prezentați jucătorii primei etape. De asemenea, va avea loc și tragerea la sorți a jucătorilor înscriși în competiție, iar apoi va urma prima mutare, făcută de marele maestru internațional Garry Kasparov cu un invitat special. Apoi va urma o sesiune de întrebări dedicată presei, dar și o serie de momente realizate cu invitații, cu participarea celor 10 mari maeștri (GM) și a lui Garry Kasparov.

Competiția de șah va avea loc la Hotel Sheraton din București, în perioada 5-14 mai 2022.

Prima etapă, organizată în Capitală, are premii care se ridică la suma de 350.000 de dolari. Premiile întregului turneu de șah ajung la suma de 1,4 milioane de dolari.

Cookies